Skocz do zawartości
IGNORED

UWAGA!!!Nie Wiesz jak to nie rób!!!

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Co do CE to można obejść. Np. Nie sprzedajesz gotowego wzmacniacza jako produktu tylko wykonujesz zlecenie klienta jednostkowe na budowę wzmacniacza - tak w dużym skrócie można to wytłumaczyć;-)

darkul>

DOKŁADNIE! Dopóki nie będzie odpowiedzialności urzędników, dopóty wszystkie te przepisy będą dla nas (czytaj: zwykli ludzie), ale nie dla nich (czytaj: biurokraci). Taki gość póki siedzi za biurkiem jest nietykalny.

Może sobie popełniać błędy i nic z tego nie wynika (dla niego, bo innych może np. "pogłaskać" prąd).

Niestety jest to jedna z najważniejszych pozostałości po poprzednim systemie, której się nie pozbylismy. A Brukselka zamiast nam pomóc w tej kwestii reguluje tylko co można u nas sprzedać bądź kupić i czy możemy produkować w Polsce oscypki, bo to już robią przed nami na Słowacji. Zajmują się pierdołami a zasadnicze sprawy mają gdzieś, bo tak naprawdę jestesmy dla nich tylko rynkiem zbytu.

• Redaktorzy

A co z tymi oscypkami? To zdaje się nasi chcieli żeby wykluczyć produkcję gdziekolwiek poza Polską, podczas gdy w rzeczywistości jest to produkt regionalny, w żadnej mierze narodowy.

Cytat "Dopóki nie będzie odpowiedzialności urzędników..."

Święta racja. Wysłałem do wzorcowania przyrząd. Zapakowany i zabezpieczony odebrało z siedziby mojej firmy Servisco i dostarczyło do Krakowa. Po 1,5 miesiącu (sic!) dostałem przyrząd już ze świadectwem wzorcowania, ale z uwalonym rogiem. Wysmażyłem do Krakowa pismo. Przewóz w obie strony załatwiło Servisco w tym samym opakowaniu. Opakowanie bez śladu uszkodzenia => uszkodzenie powstało w tracie wzorcowania w URZĘDZIE PAŃSTWOWYM. Moje pismo oddalono z uwagą, że uszkodzenie nastąpiło w trakcie przesyłki z Krakowa po wzorcowaniu. Złożyłem stosowne pismo do centrali w Warszawie. Ponownie oddalono moje pismo. W nim było zawarte pouczenie, że za szkody wyrządzone klientowi przez urzędnika Państwowego odpowiada właściwy urząd, lecz należy urzędnikowi udowodnić, że szkodę uczynił... i takie tam bajki.

Znam sutuacje w których sprzet po takich testach do niczego juz sie nie nadawał!

====

Ciekawsze jest to że nasze normy elektryczne są bardziej wyżyłowane od unijnych....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.