Skocz do zawartości
IGNORED

BC Acoustique 322D+Cabasse Jersey MT31 ...?

azimut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem nowego wzmacniacza i kolumn do pokoju ok. 30 m2.

Słucham głownie classic rock, rock progresywny, jazz, ale też ciężkie brzmienia (Metallica, Iron Maiden, AC/DC, etc).

Kolumny będą stały blisko ściany.

Po wstępnym rozeznaniu skłaniam się ku:

Wzmacniacz: BC Acoustque EX-322D

Kolumny podłogowe: Cabasse Jersey MT31

Ale nie wiem, czy np. Tannoy Mercury 7.4 albo MA Bronze 6 nie będą lepsze.

Budżet ok. 6.000 zł

Co sądzicie o moim wyborze?

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

https://www.audiostereo.pl/topic/125554-bc-acoustique-322dcabasse-jersey-mt31/

Witaj,

w kwestii wzmacniacza do bardzo dobre rozwiązanie, natomiast do także cięższych brzmień z podanych przez Ciebie kolumn wybrałbym zdecydowanie w takiej konfiguracji kolumny Monitor Audio Bronze 6. Będzie to optymalne brzmieniowo połączenie.

Ewentualnie jako alternatywa spójrz jeszcze na polską konstrukcję Pylon Audio Diamond 25 (http://q21.pl/pylon-audio-diamond-25.html). Zestaw taki jest droższy, jednak pod względem jakości brzmienia możesz spodziewać się dobrej klasy wyżej.

Warto także odsłuchać także polską konstrukcję Audio Academy Hyperion IV (http://q21.pl/audio-academy-hyperion-iv.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za odpowiedź, ale budżet 6.000 jest ostateczny. To, że zwiększając budżet o ponad 1k można kupić lepsze kolumny jest oczywiste tak samo jak dołożenie np. 3k daje możliwość zakupu jeszcze lepszych. A do tych lepszych kolumn wypadałoby kupić i wzmacniacz o wiele lepszy niż ten za 2,5k. Ile bym nie przeznaczył na zakup sprzętu to i tak nie kupię tego najlepszego na świecie. Zawsze będzie pokusa dołożyć jeszcze troszkę i kupić coś lepszego.

A więc raczej pójdę w stronę MA Bronze 6. Tylko teraz muszę znaleźć salon w którym mogę tę kombinację odsłuchać.

Kolumny Cabasse Jersey podobają mi się z wyglądu i cena jest ok, ale po dzisiejszym kontakcie z firmą Media Centrum w Warszawie która chyba jest dystrybutorem Cabasse w Polsce odechciało mi się tych kolumn. Zadzwoniłem że by się umówić na odsłuch, a miły Pan po drugiej stronie oświadczył że odsłuch (w salonie) kosztuje 50 zł (!). Wyraziłem swoje zdziwienie tym faktem, na co Pan odparł niewzruszonym głosem że takie są realia. Nie wiem w jakich realiach żyje firma Media Centrum, ale ja żyję w innych. Jak idę do salonu samochodowego na jazdę próbną, to mi nikt nie każe zapłacić za to. Za takie podejście do klienta firmie Media Centrum i ich produktom mówię stanowczo NIE!

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.