Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica między wzmacniaczami denon pma 1500r a 1500ae

Adicek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Jak w temacie jaka jest różnica między tymi modelami. Chodzi mi o budowe wewnetrzna, parametry, moc. Według producenta w obu klockach moc wynosi 2x70w i 2x140,wedlug testu audio pma 1500ae ma 2x128w i 2x198w.Czy 1500ae jest lepszy od 1500r? Chodzi dzwiekowo, mocowo czy to sa te same wzmacniacze tylko w innych obudowach? Nigdzie nieidzie znaleźć testu pma 1500r.pozdrawiam

1500r ma taką samą moc, dużo wiekszą niż deklarowana przez producenta, 3 gniazda sieciowe z tyłu i przycisk loudness, 1500ae tego nie ma, zamiast loudness ma pure direct który rozłącza preamp i końcówkę mocy. I nagrodę EISA na koncie :) Podobnie jak następca 1510ae.

Czyli ogólnie to samo tylko zmiany wizualne. Ostatnio z ciekawośc czytałem o pma 1520ae,wedlug testu ma moc mniejszą niz wspomniane wyżej wzmaki i trochę mniejszy pobór mocy. Dzięki za odp. Pozdr

A co sądzicie o pma 2000r?mam zamiar dozbierac kase i upolowa ten piec, wizualnie kawał maszyny ciekawe jak wypada dzwiekowo przy pma 1500r, jaka jest różnica, i ile warto za niego zapłacić.

pma-1520ae (mam go) ma moc rzeczywistą chyba 99 W przy 8 ohm, a więc faktycznie nieco mniejszą, modeli 20xx nie posiadałem, Rafał735r coś napisze :)

A co sądzicie o pma 2000r?mam zamiar dozbierac kase i upolowa ten piec, wizualnie kawał maszyny ciekawe jak wypada dzwiekowo przy pma 1500r, jaka jest różnica, i ile warto za niego zapłacić.

Dzwiękowo lepiej od 1500R jak i od 1500AE z tego co ja porównywałem. Mimo tego ze dwa razy większy to kulturalniejszy i dostojniejszy dzwięk. Może będę się swego pozbywał, jak coś pisz na PW.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.