Skocz do zawartości
IGNORED

Novafidelty X40/Coctail audio x40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proponuję aktywować nowy klub urządzenia który nie ma na daną chwilę żadnego konkretnego forum. Użytkowników przybywa ale i problemów również

Ciekawe urządzenie ale moim zdaniem niedopracowane. Często się zawiesza co skutkuje twardym resetem na wyłączniku. Problem ze stabilnością Wifi i wiele innych problemów. Może urzytkownicy podzielą się opinią. Obecnie mam już drugi egzemplarz wymieniony. Przypadek czy taki urok urządzeń tej firmy. Zapraszam do uczestnictwa w forum.

https://www.audiostereo.pl/topic/125695-novafidelty-x40coctail-audio-x40/

Tak potwierdzam niestabilnośc urządzenia. Faktycznie bardzo ciekawy odtwarzacz, wiele przemyslanych funkcji, zawieszanie się budzi wątpliwości - aktualnie testuje zakup, czy ktoś aktualizowal soft? Jest jakaś poprawa?

Tak potwierdzam niestabilnośc urządzenia. Faktycznie bardzo ciekawy odtwarzacz, wiele przemyslanych funkcji, zawieszanie się budzi wątpliwości - aktualnie testuje zakup, czy ktoś aktualizowal soft? Jest jakaś poprawa?

Aktualnie testuje trzeci egzemplarz tzn. trzeci wymieniony bezpośrednio u dystrybutora ponieważ się zawieszał etc.

Zauważyłem pare błędów w oprogramowaniu które zawieszają system a których można uniknąć podczas eksploatacji a mianowicie:

1. Jeśli odtwarzamy swoją muzę ze smartfona po Wifi i w trakcie nagle zapragniemy przełączyć się na Spotify connect tzn. w trakcie odtwarzania muzy odpalamy ze smartfona Spotify , muza owszem przełączy sie na Spotify ale gdy znowu w trakcie powrócimy do odtwarzania swoich plików ze smartfona niestety nie odtworzymy. Zawiesza się odtwarzacz nasz w smartfonie. I odwrotnie . Puszczasz spotify , nagle odpalasz muze ze smarta , odpala a jakże i znowu wracasz do aplikacji Spotify chcesz odpalić play na ostatnim utworze i dupa bkada. Aplikacja traci łączność z X40.

Wyłączamy urządzenie z pilota-dupa, nie wyłącza. Musimy wyłączyć na głównym wył/zał z tyłu urządzenia.

Rozwiązanie, przetestowane przeze mnie do bólu :

- każdą aplikacje wyłączamy na pilocie (kwadracik tzw. STOP)

-nic nie da robienie" pauzy" tylko stop na pilocie.

Problem polega na tym że na tym urządzeniu nie mogą pracować w tle różne aplikacje.

W moim pierwszym egzemplarzu przy włączeniu radia FM i strojeniu ręcznym do tyłu gasnął wyświetlacz.

W drugim się zawieszał i tracił wifi ale to chyba było w tych operacjach opisanych powyżej i nie wyłączał się.

Narazie dalej testuje. Sam klocek ma super funkcje i szkoda by było z niego zrezygnować. Ripowanie płyt i nagrywanie wszystkiego z byle czego to fajny bajer. Jakość dźwięku jest b.dobra. U mnie gra na Creeku 100A

Podobno urządzenie schodzi jak bułeczki , czyżbym tylko ja miał pecha z tym urządzeniem?

Myślę, że nie - jest jednak cos na rzeczy. Ja w tej chwili mam propozycje wymiany na inny egzemplarz i mam nadzieje, że taka wymiana wniesie coś pozytywnego. Największym mankamentem w tej chwili dla mnie jest zawieszanie się - tzn. słuchając danego albumu (flac) w całości nic się nie dzieje-bez zawieszeń - jak wciskam next track są albumy, że odtwarzacz zawiesza się. Wtedy tylko włacz/wyłacz z tyłu. Czasami tez trzeba czekać (po wciśnięciu next) na załadowanie kolejnego tracka kilka/kilkanaście sekund. Z informacji, które uzyskałem jest to wina błędnie wgranego softu - stąd wymiana na inny egz. Sprawa jest w toku...

Info dla użytkowników: Będzie poprawiony Soft 011 . Istnieje poważna dziura w sofcie która zawiesza urządzenie po użyciu funkcji z pilota : i-Service oraz Favorite bez wpiętego internetu.

• 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...
  • 2 lata później...

Powtarzam bo ciągle ginie:

Kupiłem sobie X40 Cocktail Audio (NOVATRON) i najpierw 3 tygodnie pracowicie kopiowałem płyty.

Wyszło tego ok 2.5TB na dysku 3TB.

Myślałem sobie że teraz czas na słuchanie w spokoju a tu nic z tego. Co chwilę się wiesza. Zwłaszcza jak sterować chcę z ipoda lub komórki za pomocą Novatron Music X.

Praktycznie nie daje się zupełnie sterować. Z pilota też czasem zwiesza ale ten pilot nie nadaje się do niczego, trudno cokolwiek znaleźć itp.

Soft najnowszy r0073, przesłałem numer do 4HiFi na priv

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.