Skocz do zawartości
IGNORED

Instalacja kina domowego

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Koniecznie tak (o ile dało by radę):

1jpg_swprrxn.jpg

Dokładnie o cos takiego mi chodzi tylko widze ze na bocznych ścianach zastosowałeś dipole a ja juz mam cztery sztuki b&w 601s1 a znowu kupować innej marki to też kupa w kinie powinny byc przynajmniej od jednego producenta Sub wiadomo swoją droga ale reszta najlepiej jak by była z jednej serii. Dzieki za rysunek ;)

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Centralny i fronty powinny być z pod jednego młota . A jak będziesz chciał Atmos , to co powiesisz na suficie ? 602 ?

Dla mnie Atmos to tylko wymysł producentów czy w kinie jak jesteśmy to sa głośniki w sufitach??? Nie widziałem, do okoła jak najbardziej sa i tak samo teraz jeszcze wchodzi dts-x. Zobaczcie ile czasu jest DD i jakos do dnia dzisiejszego jeszcze go usunęli dlaczego??? Bo 5.1 to podstawa reszta to tylko wymysł!!! Taki dipol http://m.ebay.de/itm/Jamo-D-600-SUR-3-Wege-THX-Dipol-Surround-Lautsprecher-Links-D600-D600SUR-/231830852070?nav=SEARCH ???

Dla mnie Atmos to tylko wymysł producentów czy w kinie jak jesteśmy to sa głośniki w sufitach??? Nie widziałem,

a ile jest u nas kin z takim nagłośnieniem hihihi , może ze trzy , to tak jak kino z certyfikatem THX, czy I-MAX , ile jest w kraju,

I co Ty chcesz tego dipola wsadzić na chatę. Pogięło Cię, widzisz jaką ma skuteczność (97dB), "wrzeszczałby" tak, że żadnego innego nie byłoby słychać tylko jego (ich bo para), on się nadaje do kina a mając certyfikację THX do sal z takim certyfikatem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Aha czyli rozumiem ze taki Klipsch https://www.hifisound.de/de/Hifi-Komponenten/Klipsch-RP-250S-Surround-Lautsprecher-schwarz.html?listtype=search&searchparam=Klipsch. Tez bedzie skrzeczeć??? A myślałem ze im wyższa efektywność tym łatwiejszy do napędzania.... Zatem prosze szanownych forumowiczów o podanie przykładów dipoli w kwocie 500€ i zeby miały midbass minimum 16 cm bo nie chce ich ustawiać jak Small w ampli

A myślałem ze im wyższa efektywność tym łatwiejszy do napędzania

bo to prawda ale cały zestaw musiałby się składać zkolumn o podobnej skuteczności a nie, ze jedne mają 92 albo i mniej a drugie 95 lub więcej. Te 3 dB to w gruncie rzeczy duża różnica.

Zastanawiam sie na jakiej wysokości je nocować czy wszystkie na 160-180 czy moze boczne na 160 a tylne 180 cm od podłogi.

usiądz i zmierz na jakiej wysokości masz uszy. 180cm to zdecydowanie za wysoko.

Jezeli bym sie zdecydował na klipsche w tedy bowersy na ebay i kupuje cały zestaw od klipscha

a słyszaleś jak grają Klipsche. Bo zapewne i muzy będziesz na nich słuchał, chyba, że do tego masz inny sprzęt.

Nie wiem czy dipole to dobre rozwiązanie do tak krótkiego pomieszczenia

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Teraz to juz sam zgłupiałem :( ... jedni doradzają dipole na boki tył normalny inni jeszcze co innego , czytam i czytam i sam juz nie wiem moze skonfiguruje system 5.1 na bazie 4 wolnostojacych i centralnego + sub i tez bedzie dobrze ehhh...

Uchatki to sa tak zwykle na wysokosci 100cm +/- kilkanascie cm zalezy jak sie rozplaszczysz i na jakiej sofie :) ja mam srodek glosnika efektowego na 173cm i naprawde nizej jak 160cm bym nie dawal.

Ten Twoj pogladowy rysunek ustawienia tez mi najbardziej odpowiada. Ustawienia glosnikow (subik to trzeba spr.) to tak jak jaamar1 wymalowal tez najlepsze.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.