Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie amatorowi !! (wybór sprzętu)

Alucard

Rekomendowane odpowiedzi

hello.

Mam nadzieje, że mnie nie sklniecie za pytanie, które pewnie pojawiało sie setki razy :(.

Przede wszystkim chciałem się przywitać, bowiem jestem nowy na tym forku :) Tak więc witam Was :-))

Dobra. Chce kupić jakieś fajne audio, ale nie wydając za to niewiadomo ile. nie chce jakiegoś audiofilskiego sprzętu z najwyższje półki, chce tylko czystego brzmienia, lepszego niż dźwięk w kompie z SB live! ;)

Sprzęt ma być do pokoju który ma jakieś 20 metrów kwadratowych. Musi być ładny :P. najlepiej coś w stylu Technics'a. Kolumny także jakieś fajne, które nie będą burczeć ani nic takiego. W tym audio musi być kaseciak, CD, radio... pewnie trza wzmacniacz, ale na tym się nie znam. tak więc jakbyście mogli to zarzućcie jakimiś linkami (allegro, a także sklepy).

Potrzeba mi : kolumn, cd, radia, kaseciaka no i tego co musi być (nie wiem :) )

Dostępne środki to... eh... max 2.500 zł. wiem, że to mało, ale niestety więcej nie mam. jakbyście mogli nawet do 2.000 coś dać to byłbym bardzo happy :) Byłbym także happy, gdyby okazało się że zestawik Technicsa, bo jakoś lubie tą firmę :D

Chciałem jeszcze zapytać, czy np. taki odtwarzacz jest dobry ? Dla mnie cena jego jest spoko i jest ładny, ale co dalej to nie wiem :P Aha i pamiętajcie, że to ma być sprzęt który bedzie dobrze grał, ale nie super hiper... poprostu dobrze :P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z góry dziękuje za wyczerpującą odp. !! Będę bardzo wdzięczny za napisanie jak najdłuższej wypowiedzi !!

Pozdrawiam

Konrad alias Alucard :)

Ukryta Zawartość

W tej cenie moze poszukaj Yamahy Piano Craft. Jest to malutka wieza. W tej cenie moze sie zmiescisz. Nie wiem tylko czy kolumny nie beda za male w 20 metrach. Przeszukaj archiwum znajdziesz tam cos napewno na temat tej wiezy.

Z dobrych tanich kolumn szukaj: Tannoy m2 (stara seria) moze Mission. Wzmacniacz Nad 302, Yamaha ax-396, tuner odszukaj na forum watku na temat starych tunerow. Jest tam bardzo duzo inforacji na ten temat.

Przejzyj watek Znaleziska na eBay i Allegro nr 8300. Bedziesz wiedzial co ludzie polecaja na allego a takze zorientujesz sie jakie ceny.

W tej cenie bedzie trudno znalezc dobry caly zestaw. Moze na poczatku zrezygnujesz z czegos, aby w przyszlosci jak bedziesz mial wiecej gotowki dokupic cos jeszcze.

Zobacz jeszcze watek Śliczne Tunery nr 3620. Masz tam duzo informacji odnosnie tunerow

Przeczytaj watek Zestaw do 2200 - modele do przesłuchania nr 12423 To samo pytanie ty dzis zadajesz.

2 kolumny za 500 - 700 zl nr 12455

No to na razie tyle. Milego czytania i przeszukaj jeszcze sobie forum.

wielkie dzięki za odp.

Dam tutaj kilka linków z allegro i byłbym wdzięczny za komentarz do takiego "zestawiku".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - odtwarzacz MD (mi się bardzo przyda)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - odtwarzacz CD (jakoś mi się podoba)

Wzmacniacz to nie wiem, bo się nie znam...

czy ten CD będzie kitowo dawał ? Bo coś tani strasznie jest... jak myślicie? Chodzi mi poprostu o dobry dźwięk dla zwykłego szarego człowieka, nie żadnego audiofila jak Wy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wielkie dzięki za odp.

Dam tutaj kilka linków z allegro i byłbym wdzięczny za komentarz do takiego "zestawiku".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - odtwarzacz MD (mi się bardzo przyda)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - odtwarzacz CD (jakoś mi się podoba)

Wzmacniacz to nie wiem, bo się nie znam...

czy ten CD będzie kitowo dawał ? Bo coś tani strasznie jest... jak myślicie? Chodzi mi poprostu o dobry dźwięk dla zwykłego szarego człowieka, nie żadnego audiofila jak Wy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Alucard

Nie wiem, o która cenę tego Technicsa Tobie chodzi. Ta 9 zł. podana jest dla picu, bo to aukcja prywatna i musisz mieć zgodę wystawiającego na licytację. Zazwyczaj jednak sprzedawcy w takich aukcjach zainteresowani są sprzedażą w opcji "kup teraz". W przypadku tej aukcji podano cenę "kup teraz" 255 zł., a to już nie mało. Za tą kasę możesz nabyć już coś o wiele bardziej interesującego. Jeszcze jedna rada nie kieruj się za bardzo wyglądem, a skorzystaj lepiej z wyszukiwarki.

Ze swojej strony, jeśli chodzi o cd, mogę polecić coś z Marantza, np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jezeli sie upierasz przy Technics-e to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) choc j bym jednak stawial na marantza

Ukryta Zawartość

Alucard

Wystarczy usunac przecinek z konca linka i wtedy zobaczysz tego technicsa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.