Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz plus CD budżet 1200 zł.

grzegorzk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam zestawu wzmacniacz plus odtwarzacz CD do 1200 zł. Kolumny jakie posiadam to mission 700 i w trakcie naprawy mission 751. Wzmacniacz jak i CD chce jednego producenta plus o ile to możliwe żeby sterowanie było z jednego pilota.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plus taki sam wątek o tanich CD-kach,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lepszy od 510,520 i 720

710 lepszy 720 to zależy czego się oczekuje. Jednak pma 720 brzmi równiej od 710, nie ma też pokrętła selekcji rec .

Co do dcd 710 vs dcd 720, to dcd 720 układem wnętrza ma bliżej do dcd 1520,1510, niż do dcd 710.

710 lepszy 720 to zależy czego się oczekuje. Jednak pma 720 brzmi równiej od 710, nie ma też pokrętła selekcji rec .

Co do dcd 710 vs dcd 720, to dcd 720 układem wnętrza ma bliżej do dcd 1520,1510, niż do dcd 710.

Tak i można dcd720+pma720 za 1200zł kupić. W jakość-cena to nawet przykro porównywać. No chyba, że wnętrze 720, które jest prawie jak 1520(Boże audiofilstwa przepraszam, że napisałem to ostatnie zdanie)

Tak i można dcd720+pma720 za 1200zł kupić. W jakość-cena to nawet przykro porównywać. No chyba, że wnętrze 720, które jest prawie jak 1520(Boże audiofilstwa przepraszam, że napisałem to ostatnie zdanie)

Z tego co widze to za 1200 zł można dostać właśnie pma710 i dcd 710 to mam rozumieć że to nie jest dobra cena i szukać w tych pieniądzach zestawu 720 tak ?

1200 zł można dostać właśnie pma710 i dcd 710

To dobra cena za oczywiście dobrze wyglądający i nie grzebany sprzęt.

Aczkolwiek żeby nie było słuchałem i byłem pod dobrym wrażeniem coś takiego .

Ukryta Zawartość

i ma 2 lata gwarancji .CD tanie jak barszcz ale gra jak dobra grochowa z wkładką . Wzmak wcale nie gorszy . D-py nie urywa , ale za tą cenę nic lepiej grającego nie słyszałem.

Ukryta Zawartość

U mnie denon na półce gości prawie od zawsze, jakoś lubię tą firmę. Mam obecnie takie combo rcd-100 i amplituner 365rd. Ciekawi mnie czy po zakupie tego pma 710 będzie łał czy nie będzie grało to znacznie lepiej od mojego obecnego denona ?

raczej nie będzie łał... :) jak masz 1200 do podziału to lepiej większość tej kwoty przeznaczyć na wzmaka, powiedzmy ok 700-800, a resztę na cdka. W tej cenie np. pma-1055r i dcd-1450ar, to już wyższa półka choć nieco starsza.

wzmak jest ważniejszy w torze, zatem jak chcesz ciąć budżet to zamiast 1450ar może być dcd-755ar, oba cdki z tej samej linii i lat produkcji co 1055r.

No nawet nie najgorzej wygląda ten zestaw. Chciałem coś bardziej nowocześnie wyglądającego no i wejście USB mi się podoba w tym dcd 710 ale mam logitech wireless w sumie. Czyli kupując tego pma 1055 będzie lepszym wyborem niż pma 710 AE ?

do pma-1055r możesz dokupić dcd-710ae, w czym problem, linia podobna. Tyle że jest on na poziomie dcd-755ar, a 1450ar to wyższy model. Co do wzmaka to zdecydowanie lepszy 1055r niż 710ae, i to właśnie wzmak ma decydujący wpływ na brzmienie, oprócz kolumn oczywiście.

• 1 miesiąc później...

Witam odświeżam temacik. PO długisz poszukiwaniach znalazłem denon dcd 1450. Chciałbym się was poradzić ile jest warty taki odtwarzacz ? pytam bo nie chce przepłacić. Egzemplarz który mam no oku jest podobno w bardzo dobrym stanie i nie posiada pilota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.