Skocz do zawartości
IGNORED

DTS X i Atmos

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Ekran Magicscreen 100" w ramie Adeo Velvet , projektor JVC X 500 z kalibracją i eeColor , głośniki Klipsch RF 62 II , RC 62 II , RS 52 II , Magnat IC 62 ( Atmos ) , Eltax Monitor III - podweszone do góry nogami :) , bo bass refleks jest od spodu i kolidowałby z mocowaniem , SW 115 , Onkyo RZ 900 , Panasonic bdt 460 , Ariva 210 - będzie Popcor Vten . Oko ekran 320 cm , soczewka projektora 400 cm .

Co bym zmienił ?:) Minimum 5.1.4 ( w moich warunkach ) Oczywiście z Onkyo :)

O kinach sporo się naczytałem ale o projektorach i ekranach to za dużo nie wiem.Co sądzisz o wyświetlaniu filmów z projektora na ścianie gołej,obraz będzie dużo gorszy według Ciebie?Jak myślisz,ja mam 4,5m odległości i ile mogłbym wyciągnąć cali z projektora full hd jakiegoś bo marzy mi się jakiś ekran spory np z 150cali ale pojęcia nie mam czy z takiej odległości jakiś projektor da radę mi zrobić taki obraz:-)ma ktoś może takie pojęcie by podpowiedzieć jakieś modele?

Ale z tym projektorem 4k to pocisnąłeś omg.Może kiedyś doczekam chwili i zobaczę jurajski park w 4k i 150 cali .PPP

• 2 miesiące później...

Max pytanie w jakiej odległości dałbyś przednie głośniki sufitowe od atmosa do Twojej głowy.

Chodzi mi o odległość w cm, ponieważ masz już jakiś czas a napisałeś że jeszcze byś przesunął w kierunku ekranu o jakieś 40cm.

Ja planuje docelowo 4 sufitowe ale chcąc wykorzystać moją obecną infrastrkturę sufitu bez dodatkowego remontu na dzień dzisiejszy mogę zamontować ok.1,5m od mojej głowy w stronę ekranu.

Cześć Bipo .

Wygląda to tak : sufitowe 250 cm od ekranu , 190 cm od RF 62II , 80 cm od ucha i 120 od RS 52II . W konfiguracji 5.1.2 jeszcze takie rozmieszczenie przejdzie, ale docelowo myślę o 5.1.4 . Także na suficie zrobi się "cisno".

Ale przy następnym remoncie zrobię wyspę na suficie i będzie nowa pozycja dla 4 sufitowych głośników . Jak wystarczy mi determinacji, aby jeszcze brnądz w rozbudowę KD .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.