Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

nie, no skąd. Nie uważam Dragona za coś nadzwyczajnego. Są lepsze decki. H1, ASC. Dragon jest ciekawy ze względu na rozwiązanie NAAC. Niespotykany nigdzie poza nim. To niedoceniane rozwiązanie, które własnie Wy powinniście docenić. Do tego ta legenda ...

Co do emocji to biją w Twoich wpisach jako "obrażalca" z którego opinią się ktoś nie zgodził

Dodam że nie uważam Cię za znawcę od topowych modeli (za którego chcesz chyba uchodzić), od kiedy jesteś na forum (bardzo krótko) już kilka razy wykazałeś się brakiem elementarnej wiedzy jeśli chodzi o magnetofony

Oto ten przykład

"Niech mnie ktoś oświeci, gdyż czegoś nie rozumiem. Jak odsłuchujecie swoje magnetofony? Nie ma w nich regulacji azymutu głowicy, a kasety posiadacie nagrane najczęściej na róznych magnetofonach."

Dopiero Disco musiał tłumaczyć jak się porównuje magnetofony :)

A tak wogóle to proponuję test porównawczy (bo przeczytałem że kolega jest z Wielkopolski) - Dragon kontra topowe Sony (niestety nie posiadam CT-959 którego najchętniej bym wystawił do tej rywalizacji) czy Ocasek przyjmuje wyzwanie :) ??

Nóż mi się w kieszeni otwiera!

Naucz się czytać i wyciągać z tego wnioski. Kiedyś już jeden pisal jak to odsłuchuje swojego Brauna i na kazdej kasecie gra rewelacyjnie. To właśnie tu napotkalem na takie pseudo testy. Żenada.

Wiesz co znaczy pospólstwo? Zajżyj do słownika. Z błotem to ja tych 7-ek nie wymieszałem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ocasek jestes wsrod nas od niedawna czy moglbys nas nie obrazac? mzawek o ktorym piszesz byl zachwycony swoim Braunem i jemu to wystarcza - nie mam nic przeciw. Jednak w swojej metodologii porownawczej popelnil blad ktory Ty powieliles. Wszystko po to zeby pokazac wyzszosc azymutu glowicy w Nakamichi. Przy czym Twoje owczesne wpisy to byly peany pochwalne na rzecz Dragona. Przesadziles i teraz probujesz sie wymigac od odpowiedzialnosci.

Dlaeczo tu zacząlem pisać pochlebnie o Dragonie?

Dlatego, że ma automatyczne ustawienie azymutu głowicy - i właśnie użytkownicy magnetofonów analogowych, które mają takie rozstrzelenie ustawień toru przesuwu taśmy jak głębokość Rowu Mariańskiego powinni to zrozumieć.

Ale ktoś kto lakonicznie czyta wypowiedzi uznal, że wg mnie Dragony grają najlepiej.

A prawda jest inna. Dragon jest bezapelacyjnie najlepszy jeżeli chodzi o optymalizację ustawinia głowicy do taśmy.

Nagrywa także rewelacyjnie. Ale czy najlepiej? Tego już nie napisałem. Dlatego nie sugerujcie mi czegoś, co nie miało miejsca.

Jest ok?

;)

No znawcy i orły analogu! Jaki to z magnetofonów w niemieckiej prasie okazał się zabujcą Dragona?

Dla rozładowania napięcia, ładna fotka z netu.

Pozdrawiam, Wojtek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ReVox H-1. Także dla rozładowania emocji.

Ukryta Zawartość

post-14951-100007075 1219772753_thumb.jpg

post-14951-100007076 1219772753_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten ReVox jest super :)

Co do tego HK TD-4800 to już mi ślinka cieknie.....

Prostota w dobrym wykonaniu,z zewnątrz brak tzw. wodotrysków i to mi sie podoba.

Więcej fotek takich ślicznotek.Pozdrawim serdecznie.

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

coś dla oka...

1.tascam 133

2.tascam 234

3.eumig fl-900

Mam nadzieję że sie podoba :)

Ukryta Zawartość

post-11402-100007063 1219774418_thumb.jpg

post-11402-100007064 1219774418_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>Ocasek.

Niestety jeszcze nie bo gościu mi wysyła dopiero w przyszłym tygodniu a bedzie szła z Hamburga.

Do niej dozuca 50 kaset metalowych same TDK i MAXELL i troszku SONY i PDM. Tak ten egzęplarz ma drewniane boczki :)Cena była jak za przysłowiową czapkę gruszek.... to dlatego sie nie zastanawiałem.i do tego te kasety ponoć w stanie sklepowym.zobaczymy jak przyjdzie to porobie fotki i powklejam.

Dalsze ślicznotki

1.AKAI GX-F95 miałem kiedyś takiego ale mnie wyprowadził z równowagi

2.tego drugiego nie muszę przedstawiac... :)

Ukryta Zawartość

post-11402-100007060 1219774933_thumb.jpg

post-11402-100007061 1219774933_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Discomaniac71

Muszę przyznać fajna "maszyna". Posiadałem nie tak dawno cały zestaw dokładnie tego typu. Desing dosyć ciekawy, ale w moim zestawie od używania zrobiły się "wytarcia" na panelach przednich, przy przyciskach. Widoczne były "pod światło", nie chodzi mi tu o starte napisy lub coś innego, ale tak jakby mat się wygładził i bardzo mnie to drażniło. Jak nie padało światło było idealnie. Co do dźwięku całego zestawu, wzmacniacza, CD, magnetofonu trudno było się naprawdę przyczepić do czegokolwiek. Cały zestaw grał rewelacyjnie, a wnętrze w tych modelach jest bardzo "poukładane" technicznie, przynajmniej "w miarę".

Jednak co innego mnie męczy, jak robisz tak ładne, wyraźne, czyste zdjęcia. Ja kombinuję na różne sposoby i wychodzą mi albo prześwietlone, albo mdłe... Nie wiem, jestem poprostu laikiem w fotografowaniu. Magnetofon na takich zdjęciach prezentuje się lepiej jak w tzw. realu, u mnie jest diametralnie odwrotnie. Takie fotki to można ogladać z zachwytem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

klistronox to nie ja - to sprzedawca na ebayu. Jak zrobic? Nie potrzeba na pewno lustrzanki do tego:) Ale statyw i dobre oswietlenie. To wszystko. Ja dzis kompletnie nie mam czasu i swojego Alpine zrobilem w pospiechu ale obiecuje ze sie poprawie:) Zdjecie zaraz bedzie.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Mam prośbę moglibyście mi powiedzieć tudzież sprawdzić w manualu jaki jest standard przesuwu taśmy DLa decków SOny zwłaszcza serii ES, jest to 4,75 czy 4,76?

Pozdrawiam

Ocasek :

No znawcy i orły analogu! Jaki to z magnetofonów w niemieckiej prasie okazał się zabujcą Dragona?(.

To coś z wyglądu naprawdę paskudnego. Eumig 1000μp to szczyt design'u.

Ręce opadają, niech ktoś w końcu zareaguje.

• Pokaż nowe odpowiedzi