Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Moga byc modele magnetofonow z innych firm, podalem zdaje sie te przodujace zapomnialem o Nakamichi - ten tez moglby byc.

Kwota do 150-200zl jezeli mozna to uznac za sredni przedzial cenowy

pozdrawiam rafallster

oto kilka co znalazłem na alegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!!

Bardzo dziekuje za linki, podoba mi sie ten Pioneer i chyba jak narazie jest faworytem.

Zdaje mi sie ze kiedys na gieldzie widzialem identycznego TEAC-a za 15zl :( ...ale nie jestem pewien bo nie pamietam numerow, wygladal identycznie i mial rewelacyjny stan. Niestety mialem tylko kilka zl w portfelu....

pozdrawiam rafallster

cześć. Mały offtopik - co robi Paypal, gdy zamiast decka niemiec przyśle mi w paczce 4 piękne cegły? PRzesyła je dlatego, żeby jakby co pokazać dowód nadania paczki. Czy wtedy mogę liczyć że paypal zwróci mi przelane za decka pieniądze?

Bardziej obawiam się czasem cegły na allegro tak szczerze mówiąc,PayPal przed niczym nie ubezpiecza,sprzęt DHL-em lub Hermesem "idzie" ponad tydzień.Nalegaj by sprzedający zabezpieczył dobrze magnetofon zwłaszcza kieszeń bo rozpieprzą.Mi połamali 2 które przed wysyłką były w idealnym stanie(sądząc z oględzin).Poz tym to solidni ludzie(Niemcy),nie ryzykują negatywa dla kilkudziesięciu euro.Raz dostałem nawet gratis do magnetofonu 2 demagnetyzery i 60 szt. nośników Denon i TDK chrom/metal.

Zobaczcie za ile poszedł ten "Kenwood". To wcale nie jest bardzo wysoki model.Porównał bym go do "Duala C830".To ta sama półka.Więc dlaczego "Duala" ciężko jest sprzedać za 120zł, gdy tymczasem "Kenwood"...........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obserwowałem też tą aukcję od poczatku.

Poszedł wyżej bo moim zdaniem ładniejszy oraz ma generator dla testu :400Hz i 10kHZ a zapewne ( mogę się mylić ) nie ma DUAL C830 proszę o ew sprostowanie).

Hm no faktycznie może za bardzo tragizuję. Z tym że jak ktos przyśle mi cegłe z allegro to kolesia w miarę łatwo jest dojechać z kolegami i to się źle dla niego kończy (nigdy nie zdarzyła mi się cegła - ale bubel zamiast stanu bdb TAK) natomiast wyjazd do niemiec choć do granicy nie mam daleko jest raczej poza zasięgiem.

Dodam jeszcze że ten soniak na który się napaliłem to jego sprzedawca (100% pozytywów) na moje pytania o stan, czy jest instrukcja (na zdjęciu widziałem leżącą na decku) i czy jest 1wszym właścicielem(pisałem po ang z niemca mocny nie jestem) odpisał mi tak:

Hello,

I dont know if the deck has ever been repaired or modified!? There is no manual included! It is not a nice deck and you can see that is has been used!

Czyli jakby wyśmiał me pytania - nie wiem co o tym sądzić - czy to taki niemiecki humor czy niezły cham

oto ta aukcja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to rzeczywiście dziwne, bo jego odpowiedź kłóci się z tym co napisane jest w aukcji. Co prawda mój niemiecki jest słaby, ale tyle jeszcze rozumiem: facet w aukcji pisze, że stan jest doskonały, instrukcja dołączona, a na życzenie dołącza oryginalny rachunek zakupu z 87 roku, podczas gdy w e-mailu po angielsku, że magnetofon nie wygląda ładnie, był używany (w podtekście - bardzo), i nie wie czy był naprawiany. I do tego nie chce dołączyć instrukcji. Czyli przeczy sam sobie. To nieładnie!

Jeśli naprawdę bardzo chcesz go kupić, wyjaśnij dokładnie te sprawy, a jeśli nie - to sobie daruj.

Niepotrzebnie zadajesz mu takie pytania.

Dla Ciebie ważne czy wyśle do Polski.

To kserokopia opisówki.

"Lwa" nie należy drażnić.

To rady na przyszłość.

Pozdrawiam

Oto treść listu do wnuka hitlera. Jak nie odpisze albo znów wyśmieje to niech wypier..la. Nie będę się płaszczył i błagał. NAjwyżej poczekam na inne aukcje

Hi. I'd like to make last conversation clear. My friend who knows German told me it's written on the auction that your deck is in perfect condition and that it has a manual. I don't know why you ignored my questions yesterday (was it a German joke?) but I still want to bid. If you are a serious person please answer if I you still agree to send it to Poland for 23 euro (as you wrote). I'm going to make the final decision if to bid

olać? i tak mnie olał i do tego wyśmiał, jego oferta nie jest jedyna miałem kontakt z innymi niemcami i żaden nie był taki bezczelny. oj gardenus żeby tak niemca bronić..

Wcale ich nie bronię.

Tylko Ty byłeś w sytuacji proszącego o wysyłkę do Polski.

Mój Śp. Tata spędził tam w ich obozach 5 lat więc nie jestem z tych co włażą im w D.

Dobra nie kłóćmy się przecież wszyscy jesteśmy tutaj kolegami. Nie chce mi sprzedać - trudno - parę aukcji dalej jest taka sama 700tka z kulturalnym sprzedawcą który normalnie odpowiadał na moje pytania. A wysyłkę na Europę ma już napisaną od razu w aukcji

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Podoba mi się ten mail ze zwrotem "German joke" kozackie hehe.A daj se spokój z tą jego aukcją kręci coś od rzeczy wywalisz kasę w błoto i tak się skończy jest tyle innych aukcji.I to nie był German joke oczywiście.:)dobre to było podoba mi się,idealne podejście do Niemca hehe

Pozdro

No dobra, ale czy nie lepiej, zamiast Niemcowi "dokopywać", byłoby napisać, ze zjadliwą uprzejmością i (oczywiście pozornym) wielkim zdziwieniem, że "obawiam się, że wydaje mi się, itd., że zaszło chyba jakieś drobne nieporozumienie, bo w opisie aukcji piszesz że X, a w e-mailu do mnie, że Y..." itd.? Sądząc po tym, co facet napisał, myślę, że zna angielski na tyle, by bez problemu dostrzec w tym i zrozumieć ironię. Sprawa załatwiona by była "w białych rękawiczkach", a jednocześnie facet by zrozumiał, że nie może sobie "pogrywać".

Ja prawie zawsze kupuje od "nicht angegeben" powód jest prosty jego aukcje omijają licytanci z poza Niemiec,co oznacza w przypadku jakiegoś "rariten in Top Zustand" niższą cene.Pytanie wysyłam tylko raz do kazdego Jak odpisze "kein PayPal kein Polen" to juz wiem ze nie zwojuje tu nic,ale trafia sie ze sie godzą na bezahlung mit PayPal.Kiedyś jednemu musiałem napisać instrukcje jak utworzyc konto PayPal,bo nie wiedział co to jest w ogóle.Namordował sie zanim założył to konto po czym zadał pytanie "I to wszystko za 60 Eur?".Pionka CT-939 tak kupiłem.

Witam. Chcę aby część mych kaset miała bardziej rasowy wygląd - przypominający lata 70/80te. Chcę zrobić takie tarczki jak na zdjęciu które ukrywają nawiniętą na rolkę taśmę - z czego najlepiej to zrobić i czy jest to wogóle wykonalne aby nie wpłynęło na pracę kasety która nie miała w przewidzeniu być wyposażona w taką "ozdobę"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"gotyk1"- mnie też podobają się tego typu kasety.Ale daj sobie spokój !!! Nie osiągniesz nigdy takiej precyzji wykonania ! I po co tyle fatygi ? Żeby kaseta ładniej wyglądała......bez sensu.

Oj, nawet w fabrycznych kasetach ze szpulkami bywa, że się one zakleszczają, zacierają, itp. Talerzyki wykonywane są z bardzo cienkiej blaszki, myślę że aluminiowej, i mocowane na trzech malutkich bolcach na szpulce. Przez to szpulka jest nieco grubsza niż w zwykłych kasetach, więc i wewnątrz kasety potrzeba odrobinę więcej miejsca.

Mam parę takich kaset, i raczej były z nimi kłopoty. Ładnie wyglądają, i tyle. Taśma w nich przeważnie też jest marna.

>>>Gotyk, daj spokój - niewykonalne ... z wielu powodów. Można czasem wyszperać taką kasetę z marną tasmą i jak bardzo chcesz taką - to po prostu nawiń cos lepszego. 80% tych kaset miało marny nosnik a i mechanika pozostawiała wiele do życzenia. Inna sprawa, że plastikowa obudowa ma w nich ma inną głębokosć - obudowę też sam chcesz zrobić? ;)

Witam!!

Mam takie pytanie do szanownych forumowiczow, czy ktos moglby umiescic zdjecie glowicy amorficznej do magnetofonu. Szukalem na internecie ale jakos nie moge znalezc. Zdjecie moze byc sciagniete z sieci albo zrobione normalnym aparatem, bez roznicy mi.

pozdrawiam rafallster

• Pokaż nowe odpowiedzi