Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Paul_67.Nawet tak nie myśl.Ja też całkiem niedawno przeżyłem tragedie,ale nawet mi przez myśl nie przyszło,aby się poddać.Życie ,może to jakiś egzamin,czy lekcja.Nie można od tego uciec.Trzymaj się ,a na pewno się poprawi.Powodzenia.

paul67 wielu nie chce sie czasem żyć,mi np bardzo czesto ale powiem szczerze że czesto ratuje mnie własnie magnetofon,bo jak odsłucham sobie taką starą punk'ową kasetę np zespołu Bunkier czy Smar SW lub Psy Wojny to dostaje checi do życia i takiej siły przebicia jest to o tyle dziwne że teksty takich kapel są często bardzo nihilistyczne.Ale na mnie to działa.Słuchac koniecznie na słuchawkach.Muzykoterapia jest często zbawienna podobnie jak aktywnosc fizyczna i O2.No i wazne nie słuchać w takich stanach

różnego "zawodzenia", miłosnych esei itp. bo to pogarsza zwłaszcza jeżeli powodem były kobiety.To musi byc muza "z wykopem" i agresywna

,dobry jest też zapodać cos ze sceny RAC.To nie są banialuki zły stan psychiczny jest uzalezniony od poziomu serotoniny w mózgu a chyba lepiej posłuchac muzyki niż zażywac psychotropy które podnosza cisnienie do 180 w spoczynku i robia błoto w głowie.

Dzięki Wam chłopaki!Tak, żyję dzięki muzyce to ona pozwala mi sie oderwać od szarej rzeczywistości.Co innego jak pisze to jakiś małolat a co innego jak facet czterdziesto letni,który wciąż wraca do punktu wyjścia...

Ja również traktuję tą stronę jako odskocznię od rzeczywistości, a muzyka i magnetofony to takie moje "małe coś" absolutnie prywatnego i całkowicie "mojego"

Pozdrawiam Wszystkich

a muzykoterapia faktycznie działa, sprawdzałem wielokrotnie. W moich przypadkach najbardziej Pomagają takie lekarstwa jak: The Cult, Motorhead, Slayer, W.A.S.P.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Nie da sie ukryć muzyka wpływa znacznie na nasz stan. NIe wiem jak WY ale jak w takich momentach lubię słuchac baardzo głośno nie na słuchawkack ale na kolumnach poprawa samopoczucia 100%, wali w łeb jak adrenalina:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ta aukcja była wystawiona od 20 zł i 50 zł "kup teraz" ,Nawet było o niej wspominane na forum.Dziwię się ludzią,że lubią się przyszczypać o parę groszy.

Ukryta Zawartość

Witajcie!Każdy z nas może mieć lepszy lub gorszy dzień.Życie wokół jest na ogół podłe.Ludzie generalnie zawistni, ale czasami zdarza się coś dobrego.W tym wątku można liczyć tylko na coś dobrego.Muzyka swoją drogą , a odpowiedni ludzie swoją.Wielokrotnie miałem możliwość doświadczyć tego dobra od bliskich mi osób z tego forum , a w zasadzie analogowców i miłośników magnetofonów.Ja dla odskoczni pielęgnuję swoje sprzęty i naprawiam.Kiedyś nawet założyłem drobny wątek tutaj pt. "Życie wydaje się prostsze, gdy się coś naprawia"- cały czas się z tym zgadzam. Paul, po prostu tu zaglądaj regularnie - to znacznie poprawia nastrój.Dzisiaj był niewiarygodny upał, teraz robi sie normalnie. Dla ochłody włączyłem sobie film "Tylko dla orłów" i odpoczywam. A tak na marginesie: pamiętacie radiotelegrafistę niemieckiego w zamku w tym filnie? Słucha radia i jest obstawiony ówczesnym sprzętem tak jak my teraz.Pozdrawiam Was serdecznie - Jacek

Pytałem, tak z czystej ciekawości gościa który sprzedaje naby Telefunkena, ile chciałby za nie.

Odpowiedział, że 250zł !!! Ja swoje kupiłem za 200zł razem z wysyłką, ale może te naby Telefunkena są lepsze ? Może zaciskają się również na osi ? Tak jak naby Akai.Pisał o tym Marek41.

Witam.Własnie podchodzi do mnie solidna burza,ale bedzie lepsze powietrze.Co do ludzi na tym wątku.

Trafiłem tutaj zupełnie przypadkowo poszukując informacji o magnetofonie philips N-4450,który akurat nabyłem.Naprawiam go zresztą cały ten czas,ale to inna sprawa.Natomiast niedługo po zalogowaniu sie tutaj zaczeły się poważne kłopoty w mojej rodzinie.Niektórzy wiedzą o co chodzi.Chce wam wyraznie powiedzeć,że sam fakt,że tutaj byłem i tylu ludzi ,zupełnie mi nieznanych pisało do mnie ze słowami otuchy i wsparcia ,bardzo mi pomogło.Sam nie wiem jak by to się wszystko skończyło gdybym nie był tutaj z wami.

Ten wątek jest wyjątkowy na tym forum i nie tylko.Jesteśmy jak wyspa posród otaczającego nas bagna kłótni i zawiści.Tak trzymać.

>Widze że tu jak w kochającej rodzinie i tak trzymać.Mam mały problem z kaseciakiem a dokładnie Uherem CG350, jeśli chodzi o skażniki wyhyłowe lewy pracuje prawidłowo a prawy tak jak by się zacinał w połowie.Czy istnieje jakaś możliwośc poradzenia się z stym problemem,tak pozatym nagrywa i odtwarza prawidłowo.

Nie wiem, śmiać się czy płakać ? ? ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek41>>>Ten wątek jest wyjątkowy na tym forum i nie tylko.

Ten wątek to perła która pływa w szambie jakim coraz bardziej staje się niestety AS, tutaj nie ma pseudoznwców, chamstwa ani popisywania się jest za to wzajemna pomoc i koleżeństwo, mnie także miło się spędza czas czytając Wasze posty gotyk1

V savage myślałem już o takim czymś, wychodzi na to że musiałoby to być gdzieś w centralnej częsci kraju np w Łodzi żeby nie ciągnąć np. Tbolta do Szczecina - żeby każdy miał możliwie jak najkrótszy dojazd. Jeśli nikomu nie jest za daleko to oferuję moje mieszkanie w Poznaniu na takie spotkanie

Mam pytanie.

Otoż czy opłaca się kupić podobno wychwalanego Sony TC-K770ES, czy może chwalonego Akai GX-67 ?

Sony jest na allegro, cena może oscylować przy 200zł,

Ukryta Zawartość

Natomiast Akai GX-67 mogę kupić od ręki za 200zł, stan idealny.

Ukryta Zawartość

ja osobiście postawiłbym na Sony TC-K770ES, Akai GX-67 jakby to powiedzieć to już nie ten Akai - na pewno wzornictwo trochę inne. Miałem GX-57 (ta sama linia, oczko niżej) taki kaseciak "bez klimatu".Obecnie mam TC-K870ES (to oczko wyżej od wspomnianego 770 , ale ta sama linia) więc wykonanie doskonałe, dopracowany deck no i dźwiękowo super.

Szkoda że ten Sony, nie ma drewnianych boczków.

Opowiem Wam teraz, jak zakończyła się (a właściwie trwa nadal) historia z tym sprzętem, Braun Atelier.

Pamiętacie może, te problemy ze wzmacniaczem A2?

Czyli:

1)Mimo niezwartych gniazd Pre i Main, wzmacniacz "grał".

Okazało się, że gniazda te były od wewnątrz zwarte, poprzez wlutowane dwa rezystory.

Zostały one usunięte.

2)Po załączeniu do sieci przyciskiem, diodowe wskażniki wysterowania, pokazywały pewną wartość.

Usterkę usunięto. (naprawił mi to pewien polecony fachowiec.Nie wiem, czy to wszystko łącznie z rokręceniem sprzętu, zajęło mu więcej, niż czas potrzebny na wypicie filiżanki kawy). Przy okazji, sprzęt został porządnie sprawdzony.

3)Niepokojąco duże grzanie wzmacniacza.

Rozpytałem trochę ludzi handlujących na A. Braunami i podobno, tak ma być.

Wegług ich opinii, jeszcze bardziej grzeje się A1.

A w jednym z modeli, fabrycznie zamontowano nawet wiatraczek dochładzający.

A teraz, jako że jest to wątek o Magnetofonie, słów kilka o taśmociągu Braun C3.

Jest to doskonały sprzęt. Dwubiegowy, czyli 4,75 i 9,5 cm/s.

(Dla nieznających tego magnetofonu- posiada on szufladę).

Pracuje bardzo cichutko i precyzyjnie.

Posiada rozbudowane funkcje do programowania pracy.

Ten C3, chodzi po kilka godzin dziennie i jak dotąd, nie było z nim najmniejszych problemów.

No i jeszcze jedna sprawa, dla mnie o dużym znaczeniu.

Jest o "kompatybilny", z moim AKAI GX95.

To znaczy, "wymieniając między tymi deckami kasety", brzmią one bez żadnej straty.

Czyli jednak nie oddałeś tej wieży sprzedającemu. "Czarrek"- a jak się sprawuje "Akai GXC 750D" którego kiedyś kupiłeś za śmieszną kwotę 50zł ??? Już nawet nie pamiętam, czy aby napewno byłeś to Ty...ale chyba tak.

PS,- Akai GX 67 już sprzedany.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>manix

Co ma oznaczać Akai GX-67 jakby to powiedzieć to już nie ten Akai - na pewno wzornictwo trochę inne.

Mi nie chodzi o wzronictwo tylko o jakość, trwałość a podobno Akai jest dużo bardzjej trwalszym kaseciakiem niż Sony.

Miałem GX-57 (ta sama linia, oczko niżej) taki kaseciak "bez klimatu"

Czyli jak gra ? Nic mi to nie mówi.

Na tym forum wyczytałem, że gra spokojnie i dosyć szczegółowo a to mnie bardzo interesuje.

Oraz nie zabarwia tak dźwięku jak inne.

Jak to z nim jest ? Zadowoleni byliście z użytkowania ?

Ponadto podobno GX-57 chowa się pod względem zapisu, gdyż inny ma układ nagrywania i jeszcze brak regulacji biasu.

Nie interesują mnie jakieś dodatkowe, mnjej przydatne funkcje, ale bias raczej tak.

Ps. Nie widziałem tej aukcji, a przeglądałem wczoraj allegro, ciekawe...

Dosyć tanio 150zł, tyle że ten modlel co chce zakupić to jeszcze aż się świeci :)

• Pokaż nowe odpowiedzi