Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się kupić pięć kasetek za parę groszy. Ciekawe czy te HF są tak samo beznadziejne jak Sony EF. Mam taką współczesną Sony EF, i jest naprawdę okropna !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kasjel, 29 Maj 2009, 20:08

>Udało mi się kupić pięć kasetek za parę groszy. Ciekawe czy te HF są tak samo beznadziejne jak Sony

>EF. Mam taką współczesną Sony EF, i jest naprawdę okropna !

>

Ukryta Zawartość

Sony HF to prawie to samo co EF. Mam obie. POZDRAWIAM:)

Ukryta Zawartość

gotyk1, 29 Maj 2009, 13:14

>discomaniac71, 28 Maj 2009, 23:13

>

>>

Ukryta Zawartość

>>

>>

>>buhahaha:)

>

>Muszę stanąć w obronie tego sprzedawcy, kupowałem od niego kilka razy i zawsze dawał mi jakiś rabat,

>pozatym jego ceny wcale nie są złe - np That'sy VX brałem swego czasu za 15zł od sztuki ( u Dibuni

>80zł czy coś koło tego) / sony metal master za 70zł od sztuki - i do tego to bardzo rzeczowa i

>konretna osoba

Witam gotyk1

Nigdy nie sprzedałem That's VX za 80 zł a w zasadzie VX nigdy nie sprzedałem.

Taka cena to czarna wersja SUONO, ale ok. Co do mar211 nic nie mam. Dobre ceny, choć kasety od niego bardzo zalatują dymem z papierosów ( pewnie dużo wypala papierosów w trakcie liczenia zysku ze sprzedaży kaset papierosowych).

Ukryta Zawartość

Nie tylko takie "cudenka", jak ten cenny Akajec, można znaleźć na Allegro. Tu jest fajniutkie urządzenie, które troszkę do tego wątku pasuje. Spójrzcie na fotkę z wnętrza kieszeni na kasetę. Ten mechanizm wygląda solidniej, niż mechanizmy w deck'ach Sony z ostatnich lat... A cena za to cacko, to juz inna bajka ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam szanowne grono!!! Mam prośbę czy ktoś z kolegów może mi do radzić jakiś nie drogi, ale w miare dobry kaseciak.Pozdrawiam Marian

Może najpierw podaj, które marki Cię interesują i za jaką cenę, to wtedy wszystkim będzie łatwiej wskazać Ci konkretne modele. Inaczej wróżenie z fusów i to z tylu rodzajów, ile jest marek kawy na świecie :)))

manius59

jako przykład tutaj jest ciekawy i tani model i moim zdaniem ostatni z dobrych modeli tej firmy...

Ukryta Zawartość

ale polecam także obejżeć oferty Pioneer-a.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Tak się zastanawiam mam kilka kaseciaków i tylko jestem z dwóch zadowolony. Ostatnio zdobyłem sporo kaset dobrych firm i chciałbym je nagrywać na jakiś dobrym i nie drogim kaseciaku.Może jakiś Pionier albo Sony żeby była możliwość kalibracji tak około200złotych.

manius59, 29 Maj 2009, 22:08

>Tak się zastanawiam mam kilka kaseciaków i tylko jestem z dwóch zadowolony. Ostatnio zdobyłem

>sporo kaset dobrych firm i chciałbym je nagrywać na jakiś dobrym i nie drogim kaseciaku.Może jakiś

>Pionier albo Sony żeby była możliwość kalibracji tak około200złotych.

Jak ma brzmieć ten deck, będzie można nieco zawęzić obszar poszukiwań. Ten powyższy Technics uważam za dobry wybór. POZDRAWIAM:)

Kogo dziwiła podczas licytacji cena 1200 zł za tego Akai GX95, to niech popatrzy za ile został sprzedany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chyba kupujący był"napalony" na ten magnetofon, z całym szacunkiem do posiadaczy magnetofonów, też mam dwa niezłej klasy i duużo dobrych kaset, nie dałbym tyle za magnetofon, ale to sprawa nabywcy

p.s a jak jest to jeszcze kolekcjoner zafoliowanych kaset to będzie miał dylematy z ich użyciem do tego"cacka". Kiedyś coś czytałem na temat "degradacji" sprzętu elektronicznego ,który stoi i jest nieuzywany, czy to prawda ?

web

Jeśli opis w aukcji jest zgodny ze stanem faktycznym to jest cena godna tego sprzętu. Dlaczego miał się pozbyć tak dobrego sprzętu? Możliwe, że ma potrzeby finansowe i taka cena jedynie może wynagrodzić pozbycie się cacuszka ;-)

Witam ponownie szanownych kolegów,

właśnie dłubie w mechanizmie Kenwooda Basic X1, oczywiście zacięty był mechanizm silnika sterującego funkcjami jednak dodatkowo uszkodzony jest idler, tzn gumka sparciała ale i same kółko plastikowe wraz z dociskiem sprzęgła jest wytarte na tyle, że nie ma siły dociskać kółka idlera do szpulek, mam więc pytanie czy ktoś z was dysponuje może takim kompletnym podzespołem, ewentualnie mechanizmem, może być nawet zdekompletowany - bez silników etc. Jest to model z direct drive, prawie zgodny mechanicznie z serią KX 880 ale dużo prostszy elektronicznie. W sumie poza tym uszkodzeniem jest w stanie idealnym i szkoda, żeby leżał.

pozdrawiam

Dibunia, trochę drogo... ale mnie to nie dziwi, kosztował kiedyś 1200 marek, a nowego teraz nie kupisz. Co do tego jakie były powody sprzedaży, to może nie był już mu potrzebny skoro i tak stał przez cały czas w kartonie. Ja pozbyłem się już wszystkich kaset i prawie wszystkich magnetofonów, zostały mi dwa, GX 32 i GX 75, ten drugi ma u mnie emeryturę, chociaż jak trafi się dobry kupiec... nigdy nic nie wiadomo. Pomimo tego, że skończyłem definitywnie z kasetami, to lubię odwiedzać ten wątek.

Pozdrawiam.

web

Drogo czy nie to pojęcie względne. Fakt, że to unikatowy już sprzęt a jeszcze w takim stanie to już się go ceni wyżej, a jeszcze jak kupi kolekcjoner to jeszcze większa szansa na wysoką cenę.

Shadow@79, 30 Maj 2009, 15:40

>Witam ponownie szanownych kolegów,

>

>właśnie dłubie w mechanizmie Kenwooda Basic X1, oczywiście zacięty był mechanizm silnika sterującego

>funkcjami jednak dodatkowo uszkodzony jest idler, tzn gumka sparciała ale i same kółko plastikowe

>wraz z dociskiem sprzęgła jest wytarte na tyle, że nie ma siły dociskać kółka idlera do szpulek, mam

>więc pytanie czy ktoś z was dysponuje może takim kompletnym podzespołem, ewentualnie mechanizmem,

>może być nawet zdekompletowany - bez silników etc. Jest to model z direct drive, prawie zgodny

>mechanicznie z serią KX 880 ale dużo prostszy elektronicznie. W sumie poza tym uszkodzeniem jest w

>stanie idealnym i szkoda, żeby leżał.

>

>pozdrawiam

Daj fotkę tego elementu. POZDRAWIAM:)

• Pokaż nowe odpowiedzi