Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

rafal996

Tak 959 ma tą najtwardszą głowicę. Jednak ja nie widziałem zużytej ani razu w CT-9x9 natomiast w jednym CT-757 tak mi się wydawało, że ma slad po wymyciu nawet, ale grał pięknie na każdej kasecie.

Pierwsza CT-757

Druga także

Trzecia CT-9x9

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19798-100003491 1243893539_thumb.jpg

post-19798-100003492 1243893539_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę napisać to tutaj, chociaż dotyczy to również uczestników wątku "Magnetofon" na AS.

Tam nie mogę już niczego napisać, ponieważ wcześniej wykasowałem swoje dane i nie mogę się już zalogować.

Od dnia dzisiejszego zaprzestaję uczestnictwa na forach AS i AH, oczywiście głównie w wątkach o tym samym tytule "Magnetofon". Tak więc forumowicze z "Audiohobby", nie musicie niczego zmieniać. Już nie usłyszycie ode mnie żadnych pretensji itp. Natomiast jeśli ktoś z tego forum zechce pisać w tym wątku, to nie widzę problemu. Niestety mając prawie zerowe poparcie, jestem zmuszony się wycofać. Moje próby przywrócenia dawnego porządku w tym wątku z czasów "Lukara", zakończyły się totalnym niepowodzeniem i oskarżeniami w stosunku do mnie o narzucanie komuś własnej woli, "dyktaturę"itp. Jeżeli ktoś z AH poczuł się urażony użytym przeze mnie słowem "Plagiat", to przepraszam .Dziękuję przede wszystkim tej "starszej" części forumowiczów za cztery lata, które zechcieli ze mną być i mi pomagać. Oczywiście pozostałym też !

To chyba wszystko. Powodzenia !!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kasjel nie wyglupiaj sie. W tym watku jak w zyciu sa rozni ludzie o roznych pogladach. Sa tez tacy ktorzy Ci zwyczajnie zazdroszcza. Napisalem na AH ze tamten watek to powielenie Twojego pomyslu i caly czas tak uwazam. Zdania nie zmienie czy to sie komus podoba czy nie. Ale popatrz: przez te 4 lata pojawili sie tacy jak MaciekLK czy yogi1 od ktorych mozna sie naprawde duzo dowiedziec. Wielu z nas potrafiles zarazic swoja pasja albo (jak w moim przypadku) utwierdziles w przekonaniu ze nie sa az tak bardzo zakreceni a jak juz to pozytywnie:) Przemysl ta decyzje jeszcze raz zanim ja podejmiesz. Pozdrawiam serdecznie z Krakowa. Rafal

Kasjel

Nie ma nad czym myśleć. Jeśli zdrowie Ci pozwala to powinieneś nadal być na założonym przez Ciebie wątku. Nie jestem fachowcem a dzięki temu wątkowi nauczyłem się reanimować magnetofony ( choć nie wszystkie). Moim zdaniem OLEJ ludzi którzy Ci nie pasują i działaj w wątku nadal. Ucieczka w takiej sytuacji jest co najmniej spowodowana emocjami a nie rozsądkiem. Można być wkurzonym na kogoś ale nie odmrażaj sobie ucha na złość babci ;-)

ZOSTAŃ !!!

Pozdrawiam

Kasjel-nie ma sensu sie obrazac, ten watek to kopalnia wiedzy - i tak juz zostanie.Niewazne zreszta gdzie sie pisze byle by na temat.Pomysl ile fajnych magnetofonow dalo sie odratowac i nie stoja w piwnicach, albo na skladach zlomu dzieki wpisom na forum.Pozdrawiam

Kasjel- musisz wiedzieć że dla wielu ludzi jesteś tu bardzo potrzebny Twoje rady i wiedza jeszcze się tu przydadzą:-).A tak na marginesie to kupiłem ostatnio dwa tanie ale fajne magnetofoniki- Denon DRM-800A i Teac V-770. Jeśli ktoś szuka ładnie grającego magnetofonu w rozsądnej cenie to polecam oba te modele. Mnie bardzo spasowały.

Kasjel- i jeszcze jedno. Trzy miesiące temu nawet nie myślałem że znowu będę posiadaczem jakiegoś decka- a między innymi dzięki Tobie i temu forum sprawa wygląda tak :

jestem tu od niedawna, wiec z ciekawosci zaczalem czytac starsze karty watku, by sprawdzic czy rzeczywiscie poziom wpisow byl wyzszy, i znalazlem to:

Ocasek, 20 Sie 2008, 21:13

>Panowie, nie kupujcie nigdy Nakamichi Dragona !!!

>Gdy to nastapi sami przyznacie, że reszta magnetofonów to jedno wielkie gówno.

na tle takich wpisow obecne sa na bardzo wysokim poziomie pozdrawiam

Panowie spokojnie kolega Kasjel z tego wątku nie odejdzie to nie jest takie proste być aktywnym tyle lat na autorskim forum.....ne ma co strzelać focha,szkoda na to czasu....

Wyżej na zdjeciach ktos odkopał zdjęcie głowic mojego CT-959 robiłem je przez lupe ze dwa lata temu glowica była wtedy tak wypucowana ze odbiła się w niej moja twarz :)

"DIBUNIA" chwalic się nie ma jeszcze czym.......jak będzie to zamieszczę lepsze fotki. Wzięło mnie......dzięki forum i kolegom.........nie będę nicków wymieniał.

Nie słyszałem Dragona.........ale może ktoś tu ma rację ??????Nie wiem, jak posłucham to dam znać.Ale legenda robi swoje....bardzo bym chciał go mieć......nawet na chwilę.

Kasjel, nie wygłupiaj się, nie strzelaj fochów, tylko głowa do góry i rób to, co robiłeś do tej pory, w zgodzie z własnym sumieniem, bez oglądania się na innych. ;)

To co ? Powracamy do tematu.

Własnie przytargałem RS-B965. Chyba rozsypało sie sprzęgło. Brak przewiajania i nawijania taśmy.

Zdam relacje fot. z naprawy.

Pozdrawiam,

DIBUNIA. Co do BASF-ów. Moim zdaniem, te kasety mają najbardziej solidne taśmy (podłoże nośnika). Mam BASF-a, którego nabyłem bodajże w szóstej czy siódmej klasie podstawówki (koło 1985 roku) i jeśli chodzi o stan taśmy, to jest super, choć przez wiele lat była użytkowana była na radiomagnetofonie przenośnym. W niektórych japońskich taśmach z czasem powstają wzdłużne zniekształcenia. Nie mają raczej wpływu na dźwięk, ale wygląd taśmy nie jest najlepszy.

stres, 2 Cze 2009, 15:22

>Nie słyszałem Dragona......ale może ktoś tu ma rację ??????Nie wiem, jak posłucham to dam

>znać.Ale legenda robi swoje....bardzo bym chciał go mieć......nawet na chwilę.

Ja slyszalem, mialem go w posiadaniu przez pol roku - byl to magnetofon znajomego, niestety upomnial sie o niego. W tydzien po zwrocie dowiedzialem sie ze zostal sprzedany

Dzwiekowo to bardzo dobry magnetofon, ale czy najlepszy to pod tym sie nie podpisze, napewno najbrzydszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi