Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana CD / DAC. Warto ?

wujek2114

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

np. Jazz variants by Percussion ensemble

Jakiego zakresu...skoro większość źródeł ma 20-20k...nie podaje źródło...czy chodzi Ci raczej o subiektywne wrażenia typu...mało, więcej, dużo...konturowo, krótkie brzmienia, długie, za długie...itd.

Gość

(Konto usunięte)

to są wrażenia intersubiektywne sam sobie sprawdź na dobrym dac to będziesz wiedział o co kaman

Pozdrawiam serdecznie...

Nie słuchałem Twojego M51...ale myślę, że bardzo dobrze gra...sam lubię M56...niedocenionego zresztą...bo to przecież LG, który w odpowiednim systemie gra jak "milion dolców" ;-)

Jakiego zakresu...skoro większość źródeł ma 20-20k...nie podaje źródło...czy chodzi Ci raczej o subiektywne wrażenia typu...mało, więcej, dużo...konturowo, krótkie brzmienia, długie, za długie...itd.

Czyli twierdzisz, że wszystkie daci 20Hz-20kHz w pełnym tym zakresie grają tak tak samo?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość

(Konto usunięte)

Czyli twierdzisz, że wszystkie daci 20Hz-20kHz w pełnym tym zakresie grają tak tak samo?

To, że mają eksponowane "pewne" częstotliwości...subiektywnie słyszane głośniej i kształtujące ich dźwięk...nie oznacza, że nie przenoszą całego pasma...

Gość numik

(Konto usunięte)

to są wrażenia intersubiektywne sam sobie sprawdź na dobrym dac to będziesz wiedział o co kaman

Americano...ja nie mam nic do tego, że Aune Ci nie podszedł, ale sposób w jaki piszesz....wywołuje raczej zabawny uśmiech :). Wiesz, są ludzie którym Baltlab E2 nie podchodzi, Naimy itp.

Zapewniam Cię, że nie jestem jedynym użytkownikiem uznającym Aune s16 za świetny DAC, z mocnym pazurem i właśnie...świetnym dołem. Ale ty wiesz lepiej i koniec dyskusji choć sam potem swoje odczucia określasz jako "subiektywne". Miło że jednocześnie wydajesz werdykty...w sferze audio :), rozbawiłeś mnie. Ja w moim systemie nie zamierzam wymieniać Aune, chyba że kiedyś trafi się Black Dragon. A uwierz mi, sporo znakomitych DAC przerobiłem, ale ten najbardziej mi się podoba w moim systemie, takie granie lubię i nie stwierdzam cech, które stwierdzasz ty :)

Ciekawe jest to że taki Primare nie cieszy się sie popularnością nad Wisłą a jednak dalej marka egzystuje i zrobi niezłe klocki.

Jak Numik nakreślił dodam ze,tyle ile par uszu tyle opini,to chyba zrozumiałe.

Łokmen Saba

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.