Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie aktywnego bezprzewodowego subwofera do komputera

skylux70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Wharfedale 10.2, wzmacniacz stereofoniczy podłaczony do komputera. Chcialbym to tego zestawu podpiac subwoofer od soundbara JBL SB 400 ( kumpel sprzedaje za 200 zł, sam subwofer gdyz soundbar czyli listwa sie uszkodziła). Subwofer nie ma Chichy, ani jacka. Nie ma żadnych gniazd, tylko bluetooth. Czy da sie jakoś połączyć ten sub do komputera, tak by stanowiło to zestaw z Wharfedale'ami ?

Moim zdaniem, jedynym wyjściem jest wykonanie/zakup kompletnego panelu subwooferowego z wejściem wysokopoziomowym, filtrem i wzmacniaczem, bo elektronika z tego sub'a jest ciężko reformowalna. Koszty też nie są po Twojej stronie, bo 2stówy za skrzynkę, co najmniej drugie tyle za panel, to się średnio opłaca.

Można tez dokupić moduł Wi-Fi do kompa ale co pózniej, trzeba by mieć jak myślę kartę dzwiękową zewnętrzną tzn nie zintegrowaną z płytą główną czyli taką osobno wpinaną w PC-I tylko z kolei nie wiadomo czy poprzez nią da radę wysłać bezprzewodowo sygnał niskich na suba, czy jest w ogóle taka możliwośc w jej ustawieniach, można tez popróbować z tą kartą zintegorwaną z płytą główną ale nie wiem ile i jakie ona ma ustawienia, myślę, że uboższe niż taka osobna karta dz.

To nie ma sensu- sub MUSI być sparowany ze wzmacniaczem, nie komputerem- chciałbyś przy każdej zmianie głośności we wzmacniaczu oddzoelnie regulować głośność subwoofera???

Mam karty creative SB Audigy Se pod PCI i karty Creative SB Z i Audigy FX pod PCIEX żadna nie ma funkcji nic do przesyłu bez przewodowego nawet na modowanych sterach od PAXA i na oryginalnych SBX Pro Studio.Tym bardziej u mnie nie ma też do przesyłu bezprzewodowego na integrach Realtek ALC 1200-8 CHANNEL HD I ALC 887-7.1 HD które są denne nawet w grach płytki bas i mało szczegółów w rozgrywkach mowo o integrach

Dlatego sądzę, że nie ma sensu spinać się na transmosję bezprzewodowa, tylko pójść jak najbardziej tradycyjną drogą. (O ile w ogóle się to opłaca, lub najważniejsza jest zabawa :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.