Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 683 S2 - jaki wzmacniacz polecacie?

Grafii_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,

Od dłuższego czasu czytam to jak i inne fora, szukając podpowiedzi w wyborze odpowiedniego wzmacniacza do mało popularnych na tym forum kolumn B&W 683 S2 (kolumny już mam). Proszę o wszelkie sugestie i podpowiedzi, za które z góry bardzo dziękuję :) Chciałbym żeby grało to ciepło, dynamicznie i przede wszystkim muzykalnie, tak żeby po prostu chciało się tego słuchać i wracać do ponownych odsłuchów :)

Moje pierwsze typy padły na NAD c356 lub CA CXA80, ale po dłuższym studiowaniu forum podeszły jeszcze 2 inne konstrukcje proponowane przez q21 innemu użytkownikowi tj. BC Acoustique EX-332D lub Roksan Kandy K2. Pytanie czy to dobry trop, czy sugerowalibyście coś innego i czym różnią się w brzmieniu te 2 ostatnie konstrukcje? Wiem że najlepiej odsłuchać samemu co na pewno uczynię, ale jedyna możliwość to kupić z możliwością zwrotu. Nie chciałbym jednak przerzucać sterty klocków do odsłuchu tylko skupić się na 1 góra 2 wzmacniaczach i z nich wybrać. Przypuszczam że Wasze doświadczenie w tej dziedzinie pomoże mi w wyborze odpowiedniego sprzętu.

Moje upodobania muzyczne m.in.: Diana Krall, Pink Floyd, U2, Dire Straits, Leonard Cohen, Sting, Pearl Jam i tego typu klimaty.

https://www.audiostereo.pl/topic/127531-bw-683-s2-jaki-wzmacniacz-polecacie/

@Huberto1984 dzięki za odpowiedź. Też mi się wydaje że moc może mieć znaczenie, dlatego najbliższy jestem chyba Roksan lub BC, też sporo mocy. Moc to chyba jedno a to jak to gra to drugie, dlatego pytam forumowiczów :)

Zdaje się tylko że ta cena 3000zł trochę nie realna jak za nówkę, albo źle szukałem.

@Sprezyn1982, oba wzmacniacze tj. Roksan i BC mają podobne parametry techniczne tj. ok. 120W przy 8Ohm, ok. 200W przy 4Ohm. Pytanie jednak czym różnią się te 2 wzmacniacze pod względem brzmienia. Jest ktoś w stanie się wypowiedzieć w tym temacie?

A... i nie do końca zależy mi na głośnym graniu bo mieszkam w bloku, więc odsłuchy na poziomach "średniej głośności" a wieczorami cicho.

Ten Rotel nie będzie za mało energetyczny? :)

Tak a propos, to jak to jest z tymi ohm'ami... niby kolumny są 8ohm, ale często czyta się że producenci wielu kolumn podają bezpiecznie 8ohm gdzie tak naprawdę to bliżej im do 6 czy nawet 4ohm. Pytam bo nie wiem czy patrzyć na moje jak na 8 czy na 4 ohmowe?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za £600 mysle, ze kupisz a to wersja BT z wystawki z pelna gwarancja. Jak masz kogos w UK to kurier ok 150zlotych. Pogadaj z Szopenem, on tak glosniki a teraz wzmacniacz ode mnie kupil. Pozdrawiam.

Twoje glosniki potrzebuja pradu. Sluchalem ich z k3. Nie moj typ dzwieku, ale k3 wysterowal je dobrze. K2 tez sobie poradzi jak nalezy. Umow sie na odsluchy w Polsce. Moze dadza Ci tez dobry rabat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wieza STEREO Technics :)

Wielkie dzieki za info, rzeczywiście są nawet po 600£, cena bardzo fajna ale kupie raczej w Polsce, bo chciałbym kupić 1-2 wzmacniacze, porównać i lepszy zostawić a drugi oddać.

W każdym razie wiem że Roksan warto brać pod uwagę, cały czas ciekawi mnie jeszcze ten BC Acoustique. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o tym wzmacniaczu? Jaki charakter brzmienia ma ten wzmak w porównaniu do Roksan?

Wysłane za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.