Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo A-9000R vs audio-gd Precision 2 vs Bc Acoustique EX-332d

franz789

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Jak w temacie. Bardzo proszę o pomoc w wyborze wzmacniacza.

Mam trzech faworytów:

1. Onkyo A-9000R - dystrybutor obniżył cenę i wydaję mi się jako najbardziej praktyczny wybór: main in, pre out, podwójne terminale, DAC USB, SPDIF Wolfson WM8742

2. audio-gd Precision 2 - atrakcyjna cena, chyba najbardziej wydajny prądowo

3. BC Acoustique EX-332d - zbiera pochlebne recenzje

Pokój odsłuchowy ok. 26 m2. Kolumny jakie posiadam na chwilę obecną to zestaw q acoustics 2050i oraz zestaw 3 way diy na Seas-ach, ale ta kwestia na pewno będzie ulegała zmianom, więc proszę się tym nie sugerować.

Bardzo proszę o opinie w sprawie w/w piecyków i ewentualne doświadczenia.

Witaj,

wydaje mi się że powinieneś przede wszystkim posłuchać przed wyborem odpowiedniego pieca. Miałem jakiś czas temu stereo Onkyo z kolumnami Dali i sygnatura dźwięku wzmacniacza mi odpowiadała. Jedyny temat był taki że przy naprawdę głośnym słuchaniu miałem wrażenie że membrany wyskoczą mi z kolumny :) mocny wzmacniacz.

Niemniej, tak jak na początku myślę że powinieneś posłuchać. Jaka muzyka?

To jest problem - jak odsłuchać trzy wzmacniacze na raz, najlepiej we własnym domu na własnych kolumnach. Na szczęście przy zakupie przez internet zawsze można sprzęt zwrócić i z tym się liczę. Dlatego też pytam na forum, licząc na doświadczenia użytkowników - forumowiczów.

Muzyka - duży rozstrzał: rock progresywny, jazz, czasami elektronika zależy od potrzeb i nastroju :) - lubię dźwięk referencyjny, jak w studio, bez podbijania skrajów pasma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.