Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa Yaqin MC-10L Szczecin

LocKpl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Dzięki. Mam nadzieję, że dobrze naprawili i wszystko pięknie gra.

Czy

Dzięki. Mam nadzieję, że dobrze naprawili i wszystko pięknie gra.

Z fotosu wynika że to poważna usterka sterowania końcówką mocy . Czerwone świecenie anody - powinni w serwisie wymienić tą lampę oraz elementy sterujące ale to już problem serwisu . Powinieneś naciskać na serwis żeby wymienił tą lampę na nową bądź na parę lamp . Będzie kosztowało ale będzie to gwarancja że wzmacniacz w miarę szybko nie wróci do serwisu.

Tyle w temacie . Kiedyś się tym zajmowałem stąd ta informacja . Sam nie próbuj tego naprawiać "napięcie anodowe nawet 300 do 400V DC zależy od zasilacza .

• Moderatorzy

Co sie stało to sie stało - trudno, jak lampa gra to niech gra - moze paść za miesiąc, ale równie dobrze moze wytrzymać dwa lata - nie ma na to reguły... Przecież naprawy nie wykonywał serwis na gwarancji tylko właściciel na swój koszt wiec nie ma o co walczyć, moze albo prewencyjnie zmienić lampy i za to zapłacić albo grać jak teraz i tyle...

-----------------

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.