Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Precision 6.4 + REL T9?

bassxclub

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Może źle się wyraziłem, ale miałem to na myśli, że podczas kręcenia wzmaka w górę, wysokie i średnie tony są ok, natomiast w dolnym paśmie głośniki zaczynają tak jakby grać powietrzem. Nie wiem czy to jest kwestia braku wystarczającej mocy ze wzmacniacza czy po prostu głośnik nie jest w stanie aż tak nisko zejść. Ciężko jest mi to opisać. do pewnego poziomu głośności wszystko jest super. Ale jednak nie tak jak w przypadku zgrania tego z subem.

Jeżeli chodzi o tego RELa, to muszę przyznać, że dodał on tyle do dźwięku, że chyba nie mógłbym się bez niego obyć. Teraz czuję się naprawdę jak w jakieś sali koncertowej, głębia dźwięku, szerokość, wszystko zyskało jak na moje uszy. Do tego kino jako dodatek, super.

Ogólnie to ja jestem zadowolony, póki co muszę zmienić kierunek swoich priorytetów i audio po prostu będę teraz tylko słuchał ;-P Może kiedyś uda mi się podczepić tannoy'e pod innego wzmaka i zobaczę czy potrzeba mi zmiany, na chwilę obecną dla mnie to wszystko gra bardzo fajnie.

Niektórzy lubią podbarwienia...osobiście głębi dźwięku nie postrzegam jako podbarwienie niskim pasmem wszystkich innych...ciężko to wyjaśnić słowami...

Wlasnie bardzo lopatologicznie to wyjasniles i mysle, ze autor jak slucha wie o czym pisales i pewnie przyzna Ci racje. Ale... wazne, ze mu sie podoba i ok. Chcial wiecej dolu, ma wiecej i jest zadowolony.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

@rydz Masz rację, wydałem tyle kasy, że muszę być zadowolony i złego słowa nie powiem. Wszystko tylko i wyłącznie w samych superlatywach ;-) Wstając rano z łóżka, bolą mnie zęby, może przez sen nimi zgrzytam ;-D

A tak na poważnie, ja jestem zadowolony. Na wyższe góry nie planuję wchodzić, dla mnie zestaw ten gra przyjemnie i jest funkcjonalny. Teraz obsługuję wszystko jednym pilotem, czego wcześniej nie miałem i wiem jaki mi to problem wcześniej stwarzało. Wiem, niektórzy uważają, że można było lepiej/inaczej... może i można było, ale ja nie mam czasu i ochoty dalej szukać, bo i w sumie czego. Może jakbym mieszkał w dużym mieście z dobrym zapleczem na rynku lokalnym - niestety nie miałem tego przywileju ;-)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Teraz obsługuję wszystko jednym pilotem, czego wcześniej nie miałem i wiem jaki mi to problem wcześniej stwarzało.

O widzisz , trzeba tak od razu , wygoda jest i basta . :)))

Pozdrówko .

@rydz Nie ciśnij dalej proszę, bo zacząłem na Vincent'a już patrzeć. Czy Ty chcesz żeby mnie Kobieta wyrzuciła z domu?! :-P Nie no szukając coś do uzupełnienia CA CXN, stawiałem również na wygodę użytkowania i wygląd - tego nie ukrywałem ;-)

Zresztą pewnie jak uda mi się w końcu ogarnąć akustykę, to będę wiedział czego brakuje. Póki co muszę się przyznać, że przy głośniejszym, zaczyna pojawiać się zbyt dużo chaosu w pokoju. Zapewne zbyt dużo odbić... ale to już na osobny dłuższy temat przy kawie ;-)

Pozdrawiam!

Gość

(Konto usunięte)

@rydz Nie ciśnij dalej proszę, bo zacząłem na Vincent'a już patrzeć. Czy Ty chcesz żeby mnie Kobieta wyrzuciła z domu?! :-P Nie no szukając coś do uzupełnienia CA CXN, stawiałem również na wygodę użytkowania i wygląd - tego nie ukrywałem ;-)

Zresztą pewnie jak uda mi się w końcu ogarnąć akustykę, to będę wiedział czego brakuje. Póki co muszę się przyznać, że przy głośniejszym, zaczyna pojawiać się zbyt dużo chaosu w pokoju. Zapewne zbyt dużo odbić... ale to już na osobny dłuższy temat przy kawie ;-)

Pozdrawiam!

Słuchaj dużo a kiedyś sam będziesz wiedział i rozumiał o wszystkim, o czym na tym forum pie...my ;-)

Pozdrawiam serdecznie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.