Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep Wrocław - ktoś może sprawdzić?

foni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zaintrygowany ostatnimi wpisami na temat dvd Samsunga HD-745 rozpocząłem jego poszukiwania w sieci, gdyż w Poznaniu do dziś nie można go chyba nigdzie zobaczyć (posłuchać). W wyniku poszukiwan znalazłem sklep internetowy, który wg informacji na stronie mieści się we Wrocławiu. I tu moja prośba: czy ktoś z Wrocławia mógłby sprawdzić czy o podanym adresie taki sklep w ogóle istnieje. Jeśli tak to czy to amatorszczyzna wysokich lotów czy też sklep, któremu można zaufać. Oto jego namiary:

Megamedia Sp. z o.o.

ul. Dembowskiego 59/5

51-670 Wrocław

tel. 0-801 700 125 (opłata jak za połączenie lokalne) lub (71) 787 2002

Nie ukrywam, że to Dembowskiego 59/5 brzmi troszkę jakby w mieszkaniu ktoś coś dziergał.

Dla zainteresowanych dodam tylko, że cena jaką zaproponowano mi za tego Samsunga to 869zł (sugerowana detaliczna to 999zł).

PS. Nie zakładam tego wątku po to aby reklamować tą firmę ale jestem rzeczywiście zainteresowany dokonaniem zakupu w tym sklepie.

A może ktoś z Wrocławia jeździ do Poznania i byłby skłonny zabrac ze soba paczkę z tego sklepu?

Słuchając rozumu....

Jest to sklep internetowy, w związku z czym nie przypomina "fizycznie" zwykłego sklepu. Mają siedzibę, bo muszą mieć, ale gdybyś pofatygował się osobiście, to zobaczyłbyś (o ile byś zobaczył) miłą panią z aparatem telefonicznym i komputerem i nic więcej. Ale ja kupowałem u nich telewizor i wszystko odbyło się bez problemu. Za transport trzeba dopłacić 50 zł. A cenę negocjuj twardo!

Już myślałem że nikt nie mieszka we Wrocławiu . . . . ufff.

Zakładam, że towar odbierałeś osobiście czy jednak skorzystałeś z wysyłki. Jeśli tak to płaciłeś przy odbiorze czy jednak zdecydowałeś się na przedpłatę?

Na podstawie Twoich doswiadczeń wnioskuję, że polecasz....

Słuchając rozumu....

Niestety nie możesz odebrać osobiście - też o to pytałem, w końcu pięć dych piechotą nie chodzi. Rozwozi firma kurierska (nie pamiętam która), możesz się umówićna konkretną godzinę na odbór. Ja płaciłem przy odbiorze - w końcu kota w worze nie chciałem dostać :) Nie płać transportowcom, dopóki nie zobaczysz i nie sprawdzisz, że wszystko ze sprzętem ok. Oni co prawda nalegają na kasę przed wydaniem, ale ja powiedziałem, że w takim przypadku mogą zabierać TV i wracać, bo jak nie mogę sprawdzić czy w pudełku jest nie tylko powietrze, to nie zapłacę - zmiękli, tłumacząc się, że mieli kiedyś przypadek, że gościu rozpakował, sprawdził, po czym okazało się, że nie ma kasy. Musieli później sami za sprzęt płacić. Ze zrozumieniem pokiwałem głową na takie dictum :)

Udanej transakcji!

No to się musiało zmienić. Zadzwoniłem, wpytałem i zgadzają się na odbiór osobisty. Do tego za przesyłkę z pobraniem chcą 28zł. Żeby było weselej to twierdzą że nie ma żadnego problemu ze sprawdzeniem przy kurierze czy towar jest OK.

Czyżby frontem do klienta? Oby . . .

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.