Skocz do zawartości
IGNORED

jak sie zgra sony ta-f555es mkII z kef q5?

alexrac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak w temacie szukam pomocy zebu nie kupowac kota w worki i stą pytanie jak sie zgra wzmacniacz sony ta-f555es mkII z kolumnami KEF Q5?

Troche mi się obsłuchal już dzwiek z amplitunera yamachy ax810r i szukam jakiegoś dobrego wzmaka do w/w stereo.

dzięuje za pomoc

Wzmacniacz będzie do przeglądu, wyszystkie te sony mają zimne luty na głównym PCB.

Nie wiem czy 555 też to ma ale w 222 trzeba było wymienić jakiś elektrolit koło IC w przedwzmacniaczu bo inaczej świrował.

Poza tym przepiękne wzmaki, moja ulubiona seria ESów.

Bumpa

to ze wzmacanicz lubisz nie znaczy ze kefy jakies nie hallo - kolumny dosc budzetowe w stosunku, bo nie budzetowe i z tych "budzetowych w stosunku do" sa bardzo dobre

inna sprawa ze mozna spokojnie zdjąc ze wzmacniacza i kupic jeszcze lepsze kolumny ale tu ruchy bedą nikłe bo ile mozna zdjac ze wzmacniacza za 800 zł ;) ? moze 3 stówy

a dolożenie 4 czy 5 stów do kolumn wiele nie zmieni - czasem mozna kupic gorsze

ogolnie wybór jako taki bardzo pozytywny sie wydaje

dobrych wmaków a przynajmniej tych wystarczajach w swojej dobroci jest duzo na rynku piątej reki, dobrych kolumn znacznie mniej

te sa w kategori cena/jakosc wystarczajaco uznane by nie mowic o nich jako budzetowych, wrecz sa hitem w swojej cenie i to nie jakos szczegółnie niskiej

zawsze mozna zrobic ruch w strone q7 a ze wzmacniacza odjac "az takiej dobroci " tam nie potrzeba albo tę dobroc kupic gdzie indziej byle nie ostrzyć kolejną yamahą od przypadku

w kazdym razie ruch na miesistego sony napewno dobrze zrobi kefom

tanszy ruch zrobi tak samo dobrze ;)

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

No niestety stało się że nie dokonca dogadałem się że sprzedającym i 555mkii przeszła mi koło nosa.

A pytanie inne bo nigdzie nie znalazlem odpowiedzi

Czy model taf444es jest dużo gorszy od 555?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.