Skocz do zawartości
IGNORED

Info O JAMO 707i

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

...ze względu na BAAAS :))) Co nieznaczy, że będzie w twoim przypadku nie-ok. Pozatym w razie kataklizmu, w który wątpię, masz tam pod klapką kupę różnych pokrętełek (jest nawet regulacja loudnessu) coś tam zawsze podbierzesz. Miałem kiedyś AX470:)))

ok mam nowa leprza oferte ktoa juz praktycznie zrealizowalem , tylko pozostaje mi odbior i wybor jednego z wariantow :

Sa to kolumny jamo 707i nowe graly tylko na pokazach audiofilskich w mariocie 3-4 razy do roku wyszczegolnione z zapasow magazynowych tylko do tego celu , opakowania instrukcja folie itd , koles jest odemnie z miasta bylem widzilem sluchalem wygladaja jak nowe

Cena do zaplaty to 2100zl albo doplacam 200zl i wystawia mi gwarancje 3 lata wstecz czyli jak jamo daje na nie 5lat to beta to 2 lata gwarancji i to tylko kosztuje 200zl , oplaca sie dolozyc ?

mysle ze to dobra oferta ? Przed samym odbiorem jeszcze podlacze do nich swoj wzmacniacz i jesli nie bedzie zadnych niemilych niespodzianek to juz sa moje :)

tak ale on mowi ze nie chce dawac wiecej gwarancji jak 2lata a nie bo to jest starszy model i jego dystrybucja juz prakwycznie w 2001 roku sie skonczyla a kolumny sa prawie nie uzywane tka jakby z zapsow magazynowych , a wiec czy oplaca sie w tym wypadku doplacac te 200zl za 2 lata gwarancji na nie ?

witam serdecznie.z jakiego miasta jestes jesli mozna wiedziec i czy moglbys podac namiara na tego goscia od ktorego kupiłes Jamo 707i za 2100?moze i mnie udaloby sie takie kupic?bardzo prosze o odpowiedz na maila [email protected] pozdrawiam.Tomasz

watpie bo on mial 1 egzemplarz , a teraz kilka wrazen : jak je podloczyme na kablch od tego kolesia COrdial 2,5m dl 2x2,5mm srednica myslem ze zlamaka bo graly jkos przymulenie powyzej polowy galki wzmaka sie pojawialy znieksztalcenia juz nawwet , czym predzej biegiem do marketu po kable bo juz myslalem ze porazka noi prosze kabalek HAMA 2x2,5mm z media mark slabej jakosc wtyki bannowe i dziwek sie troche poprawil musze przyznac , kolumny sa specyficzne dosyc detaliczne eksponuja dziwieki w zakresie srednio wysokotonowym ktorych na tkz shitach za pre zlotych wogole nie uslyszysz ale i maja tez jedna rzecz ktora mnie martwi , glosnik w srodku kolumny basowy jest przyciety w okolicach 100Hz co znaczy ze eksponuje tylko te najnizsze basy ale srednie basy ktore czasem wystpuje przy techno zdaja jes jakby byc malo wyczuwalne co daje efkt calkiwitej miekkosci niby do teog dazylem ale nie kazdy utwor cieszy basem poporstu natomiast do muzyki rock metal ale taki lekki to sa jak znalazl :) a powiem wam ze puszczenie na nich utowru :madonna - muzic wywyluje drzenie elweacji konstrukcjnej w sicanach :DDD wlasnie prze ten najnizsze basiki na nich mozna orzpoznac ktore utowry schodza realnie nisko basem a ktore nie to sie da wyczuc :P

Noi wszytko pieknie ladnie ale przynam sie skrycie ze narazie stoja u mnie w 12m2 i scena nie ma gdzie sie zbudowac ale jak tylko bede juz mial mozliwosc przetawie do 20m2 jednek bylem od poczatku glupi a tlumacozno mi ze podlogowki to sa do salonow a nie pokoi malych noi to po czesci prawda

Pozatym moc ich nie jest wcale tak imponujaca jak myslalem bardziej nastawione sa na jakosc wybrzmienia ale tylko do pewnego poziomu potem niskotnowiec przestaje wyrabiac no ale jest to juz takie cisnienie ze nie slychac siebie chyba nawet jak sie juz lekko krzyczy :)

Mysle ze jak skonczy mi sie gwarancja to zrobie wnich poprawke konstrukcyjna w zwrotnicy , mianiowicie male korekty z przycieciem sygnaly mysle ze bedzie znaczna poprawa jeszcze , albo jesli trafi mi sie uper okazja kupienia subwofera + dobre monitory to zrobie to je sprzedam i zrobie takim anewr bo jednak wydaje mi sie ze sluzy im pomieszczenie od 20m2 w zwyz aby bylo gdzie zbudowac scene , stereofonia tez jest calkiem w sumie

Jak sluchalem muzyki psychodelicznej (cos z rodzaju elktroniki) to te kosmiczne dziweki przeszywaj uszy jakby wirowaly wokol glowy to jest swietne :)

wiem ze ktos tma chcial jes kupowac za 1600zl uzwane i prosil mnie o porade , ja sadze ze jednak jesli sa w dobrym stanie i ma pomieszczeni okolo 20m2 nie zawalone i ma je jak rozstawic plus zorbi sobie jako ze to uzwance korekte w zwrotnicy to beda graly wiele lepij niz moje i bedzie zadowolony za ta cene

poztym konstrukcja band pass jest na tyle specyficzna co widze po moich kolumnach ze bas nie daje sie we znaki jak gra to godziny 9 na wzmacniaczu bo on sobie tam gdzies znika i tylko towrzy tlo lekkie ale najlepij graja od 9 do 12 na glace wzmaka wtedy pokazuja pazury i basiore zaczyna katowac nasz mozg zoladeczek ale nie jest to potega jak w subie niestety no ale coz to kolumny nie sub a bas ten jest niziotki i mieciutki prawie ze na krancach slyszalnosci sie wydaje czasmi bardziej sie go czuje niz slyszy :)

jak juz obadam wszytkie aspekty dodam opinie , ale zauwazylem ze te kolumny sa typowo przystosowane do zlacz bananowych i raczej tez do biwiring wiec zamierzam szybki zakup grubych kabli do basu moze bedzie jeszcze poprawa :)

o jeszcze jedno dla tych co mowia ze bumy basowe i wszystko , wlasnie w tych kolumnach bas podany jest bardzo kulturalnie i poniewaz eksponuja tylko niski naprawde noi to tez ich minus w sumie jak dla mnie ale to trzeba ocenic na wlasne uchu mi se wydaje ze moglbym sobie profilaktycznie dokupic jeszcze subwofer i wtedy bas by mnie juz otulil calkowicie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.