Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  14 członków

Manger Klub
IGNORED

Klub - przetwornik Mangera

Gość Diogenes

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dzisiaj rozmawiałem z producentem interkonektów i kabli sieciowych i wyjaśnił mi dokładnie na czym polega fenomen zastosowania pumeksu pod

kablami.

Czyli ?

Diogenes, nie wiedziałem że lubisz i znasz te kolumny ale model Z1 to zupełnie inne granie od wcześniejszych Mangerów.

Można to gdzieś wypożyczyć na odsłuch ?

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Można to gdzieś wypożyczyć na odsłuch ?

"Słuchałem ....jak sobię kupię imadło do trzymania głowy w sweet spocie to będzie OK:)))

Jak ktoś lubi takie granie ...to faktycznie głośnik idealny"

Gość LTD12

(Konto usunięte)

"Słuchałem ....jak sobię kupię imadło do trzymania głowy w sweet spocie to będzie OK:)))

Diogenes, trochę się gubisz.

Proponuję, wiem ... powtarzam się ;), najpierw wpaść do mnie i posłuchać. Nie każdemu musi się podobać.

W moim odczuciu nie było problemu ze sweet spot'em. To nie Martiny Logany panowie gdzie trzeba siedzieć wyprostowanym w jednej

pozycji aby stereofonia nie uciekała na strony.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Diogenes, trochę się gubisz.

Proponuję, wiem ... powtarzam się ;), najpierw wpaść do mnie i posłuchać. Nie każdemu musi się podobać.

Ja mam lepszy pomysł ..poźyczę sobie te głośniki .

• 1 rok później...

Pierwszy post po powrocie musi być poświęcony kolumnom Mangera. To przecież "moje" kolumny :).

Z kronikarskiego obowiązku:

- na tegorocznej AVS można było posłuchać nowej konstrukcji Mangera p2. Zmiany wewnętrzne - obudowa, zwrotnica.

Przyznam, że, jak dla mnie, nie było czasu/warunków, aby ocenić zmiany w porównaniu do p1/z1.

Może gdzieś spotkam je w bardziej sprzyjających okolicznościach

Przekazuj obiektywnie swoje subiektywne oceny.

• 3 lata później...

Ach jak ten czas leci. Mangery w dalszym ciągu stoją i grają! tam gdzie zawsze.

Robiąc porządki ( odkurzanie ), przypomniałem sobie o jednym drobiazgu.

Kilka lat temu ( ach jak ten czas leci 😞 ) próbowałem dobrać inne zworki. Z biampingu zrezygnowałem definitywnie. Ponieważ nigdy nie robiłem jakichkolwiek pomiarów, polegałem/poległem na swoim słuchu. Do żadnego rozwiązania nie mogłem się przywiązać. Jedno z przygotowanych rozwiązań, to zrobiona plecionka z 3 drucików, wyglądały jak posrebrzane. Efekt niezbyt ciekawy, dźwięk był zbyt "jasny". W końcu powróciłem do firmowych blaszek cały czas niezadowolony. Ponieważ głośnikowe były podpięte widełkami i wtyk bananowy był wolny, to wpiąłem drugie zworki, te właśnie cienkie druciki.

I tak już jest kilka lat. Nie słyszę potrzeby zmian.

Chyba to jedyne kolumny, które mają podwójne zworki.

Od pierwszego odsłuchu wiedziałem, że są wyjątkowe :).

• 2 lata później...

I kolejne lata mijają :).

Mangery są w systemie cały czas. Prawie zaczyna być to nudne, ale ... lat też coraz więcej 🙂 i zmiany coraz mniej pociągają, szczególnie, gdy zaczynają grać.

W 2024 pojawiła się nowa wersja przetwornika Mangera W06, zmiany w konstrukcji. Chętnie bym posłuchał,ale jest to tak niszowy produkt, że w Polsce pewno go nie ma.

Pozdrawiam.

PS

Smutno, że jest to jedno osobowy klub w kontekście faktu, że jest to tak dobry głośnik.

Życie pisze jednak scenariusze, których nie braliśmy zupełnie pod uwagę.

Właśnie rozpocząłem poszukiwania chętnego na zakup moich głośników:

- Manger z1, czarne. Cecha charakterystyczna -> wybitne brzmienie.

:((

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.