Skocz do zawartości
IGNORED

Ciężki orzech do zgryzienia, budżet 1200 zł

Bazej88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Pokój ma około 18m kw. Zależy mi na sprzęcie nie zajmującym wiele miejsca i ciągniecia przez cały pokój masy kabli, wiec zastanawiam się nad zakupem soundbar lub zestawu 2.0 bądź 2.1 > Jestem kompletnym laikiem w tym temacie, ale co nieco już poszperałem i co sądzicie o moich typach.

Microlab solo 9c

Edifier s2000

EDIFIER S530D

KRUGER&MATZ KM0511 JOURNEY

Ich przeznaczenie : 50% Ps4, 25% Film, 25% Muzyka

Z góry dziękuję za pomoc

Ja brałbym pod uwagę tylko 2.1, a dasz radę finansowo na Edefiera S730 bo ta 530 jest niezła ale wiadomo że im mocniejszy i z większym głośnikiem subwofer tym lepszy, niżej schodzący bas i lepsze zadowolenie w kinie czy grach. 730-tka to już konkret. No i te Krugery wyglądają niezle ale znowu ten głośnik z boku obudowy, jeśli będziesz miał niewystarczająco miejsca wokoło kolumn szczególnie od strony głośnika basowego (minimum 1 metr) to nie będziesz miał z nich dobrego basu. Takie kolumny będą lepiej grały muzykę za to w kinie czy grach lepiej sprawi się 730-tka.

Z kinem domowym żaden nie ma nic wspólnego, bo to tanie zestawy głównie komputerowe .

Ten Kruger to jakiś wyjątek i już coś więcej bo gra przyjemnie niskimi tonami i ma sporo wejść, od biedy można jakoś słuchać na tym muzyki .

Po wynalazkach typu EDIFIER S530D to głównie jakiś pomruk w filmie, grze, ale reszta kulawo.

Microlab Solo 9C też jak dobrze ustawisz w pokoju to da radę w muzyce i filmie, jest mniej efekciarski od takich plastikowych 2.1..

Dziękuje wam za odpowiedzi. Nikt z was nie zaproponował soundbara, czy tak kiepsko prezentują się na tle tych głośników i przy budżecie 1200 zł ? Jestem ciekaw Krugerów i Microlabów, co wypadło by lepiej ? Lub może macie jeszcze jakieś alternatywy przy tak ograniczonym zasobie gotówki.

Bo na soundbarze to muzyki nie posłuchasz, to polepszacz głośników tv.

Kruger i mikrolaby dają szansę na posłuchanie muzyki w stereo w jakiejś już jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.