Skocz do zawartości
IGNORED

STX Electrino 150 vs STX Electrino 250

jHammond

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

zastanawiam się który model lepiej sprawdzi się w moim przypadku. Pokój 24 m² o wymiarach 6 na 4. Kolumny będą ustawione wzdłuż dłuższej ściany, konkretnie na jej połowie, około 2 – 2.5 metra od siebie. Miejsce odsłuchowe przy przeciwnej ścianie, czyli wyjdzie jakieś 3 metry. Wzmacniacz prawdopodobnie Denon PMA-720AE, czytałem że te kolumny nieźle z nim współpracują. Głównie słucham rocka, raczej starszego (np. Pink Floyd, Led Zeppelin), poza tym chciałbym używać tego sprzętu jako nagłośnienia podczas oglądania filmów (telewizor pomiędzy kolumnami). I mam dylemat – czy warto dołożyć do wersji 250 oraz czy czasem nie okaże się u mnie za mocna? Proszę o pomoc.

Moc kolumn nie ma tu nic do rzeczy, nawiasem mówiąc kolumny jako takie mocy nie mają. Nie musi być prostej relacji że większe to mocniejsze. Mocniejsze, a raczej wytrzymalsze, też nie zawsze znaczy głośniejsze, bo to musi być zkorelowane z efektywnością.

W ten metraż postawiłbym zdecydowanie na model 250, nie chodzi tu o osiąganie jakiś mega głośności, bo wtedy starczą nawet 150, tylko to że w tym metrażu z 250 będzie więcej basu i dynamiki.

Czyli dwa razy na 250 i to zdecydowanie, w takim razie pozostaje zamawiać. Dziękuję.

Jeszcze zapomniałem wspomnieć, że chciałbym podłączyć ten sprzęt również do komputera. I tutaj mam pytanko jeśli można – czy dac Musical Fidelity V90 DAC to dobry wybór do tego zestawu? Czegoś droższego wolałbym raczej uniknąć.

Niedrogie przetworniki składa np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Test wyższego modelu Wolf jest na highfidelity.pl

Używałem poprzedni model Nostromo, gra raczej w porządku jak na swoją cenę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.