Skocz do zawartości
IGNORED

3 kolumny do wyboru

winetou

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od razu zaznaczę że nie jestem wielkim audiofilem ale też lubię czysty, ładnie brzmiący bez zniekształceń dźwięk.

Lubię również fajny bas, ponieważ lubię posłuchać drum&base i dubstepu.

Obecnie posiadam zestaw technicsa w raz z kolumnami CS-SB75 które słuzą mi od lat, jednakże chciałbym pójśc wyżej.

Mam możliwość wyboru w zakupie 3 różnych kolumn podłogowych i do bardziej znających się ode mnie swoje pytanie kieruję - mianowicie które byście wybrali Wy?

1. Gale 4040 - około 600 zł

2. Heybrook HB3 - około 700 zł

3. PRO AC studi0 140 - około 1200 z

Bardzo proszę o zdanie dotyczące tylko wyżej wymienionych kolumn.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc i wskazówki

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/129583-3-kolumny-do-wyboru/

Ok, nawet "niewielki" audiofil powinien podać resztę planowanego systemu -np. wzmacniacz :)

Jednakże wybrałbym z pewnością numerek 3.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

W mojego posta wkradł się błąd mianowicie wybór jest spośród następujących kolumn:

1. Gale 4040

2. Heybrook HB3

3. Linn AV 5140

AMP - Technics SU800S Mark II

I jeszcze jedno - zauważyłem że Linn Av 5140 ma Głośnik basowy z tyłu. I tu pytanie w jakiej odległości od ściany wówczas powinien stać?

Witam wszystkich.

Od razu zaznaczę że nie jestem wielkim audiofilem ale też lubię czysty, ładnie brzmiący bez zniekształceń dźwięk.

Lubię również fajny bas, ponieważ lubię posłuchać drum&base i dubstepu.

Obecnie posiadam zestaw technicsa w raz z kolumnami CS-SB75 które słuzą mi od lat, jednakże chciałbym pójśc wyżej.

Mam możliwość wyboru w zakupie 3 różnych kolumn podłogowych i do bardziej znających się ode mnie swoje pytanie kieruję - mianowicie które byście wybrali Wy?

1. Gale 4040 - około 600 zł

2. Heybrook HB3 - około 700 zł

3. PRO AC studi0 140 - około 1200 z

Bardzo proszę o zdanie dotyczące tylko wyżej wymienionych kolumn.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc i wskazówki

Pozdrawiam

W tej cenie ProAc sam chętnie kupię...!

W mojego posta wkradł się błąd mianowicie wybór jest spośród następujących kolumn:

1. Gale 4040

2. Heybrook HB3

3. Linn AV 5140

AMP - Technics SU800S Mark II

I jeszcze jedno - zauważyłem że Linn Av 5140 ma Głośnik basowy z tyłu. I tu pytanie w jakiej odległości od ściany wówczas powinien stać?

To jest głosnik czy bierna membrana ?

De gustibus non est disputandum

Dzięki za pomoc... spodziewałem się większej ilości odpowiedzi, ale pewnie tak tak traktuje się tu nowicjuszy.

Zakupiłem kolumny Linn AV 5140 i chciałbym się podzielić swoimi odczuciami. Jak wspomniałem na wstępie jestem laikiem ale słucham muzyki tylko z oryginalnych CD ze względu na lepszą jakość.

Wracając do tematu, po ustawieniu i podpięciu kolumn, usiadłem w fotelu, włączyłem ulubioną Tracy Chapman i.... i tak naprawdę odkryłem ją na nowo. Bass który do tej pory miał znaczenie stracił na wartości, zakochałem się w brzmieniu średnich i wysokich tonów, dopiero teraz poczułem przyjemność ze słuchania muzyki. Tak jakbym pierwszy raz jej słuchał. Lubię każdy rodzaj muzyki (oprócz disco polo) ale wrażenie jakie zrobiły na mnie te kolumny po November Rain Gunsów było piorunujące. Wiedziałem że to był dobry zakup. Prze ostatnie kilka dni telewizja dla mnie przestała istnieć, żona patrzy na mnie jak na wariata bo przestawiłem meble i przeglądam fora i sprawdzam co jeszcze wpływa na jakość przekazu z głośników.

Doczytałem między innymi na tym forum że bardzo istotne są kable. I tu mam pytanie - mianowicie chciałbym zamówić kable Chord Epic, czy to dobry wybór?

Dodatkowo jeśli macie jakieś inne wskazówki - co mógłbym jeszcze zrobić aby dodatkowo zwiększyć przyjemność słuchania muzyki, będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Dzięki za pomoc... spodziewałem się większej ilości odpowiedzi, ale pewnie tak tak traktuje się tu nowicjuszy.

Zakupiłem kolumny Linn AV 5140 i chciałbym się podzielić swoimi odczuciami. Jak wspomniałem na wstępie jestem laikiem ale słucham muzyki tylko z oryginalnych CD ze względu na lepszą jakość.

Wracając do tematu, po ustawieniu i podpięciu kolumn, usiadłem w fotelu, włączyłem ulubioną Tracy Chapman i.... i tak naprawdę odkryłem ją na nowo. Bass który do tej pory miał znaczenie stracił na wartości, zakochałem się w brzmieniu średnich i wysokich tonów, dopiero teraz poczułem przyjemność ze słuchania muzyki. Tak jakbym pierwszy raz jej słuchał. Lubię każdy rodzaj muzyki (oprócz disco polo) ale wrażenie jakie zrobiły na mnie te kolumny po November Rain Gunsów było piorunujące. Wiedziałem że to był dobry zakup. Prze ostatnie kilka dni telewizja dla mnie przestała istnieć, żona patrzy na mnie jak na wariata bo przestawiłem meble i przeglądam fora i sprawdzam co jeszcze wpływa na jakość przekazu z głośników.

Doczytałem między innymi na tym forum że bardzo istotne są kable. I tu mam pytanie - mianowicie chciałbym zamówić kable Chord Epic, czy to dobry wybór?

Dodatkowo jeśli macie jakieś inne wskazówki - co mógłbym jeszcze zrobić aby dodatkowo zwiększyć przyjemność słuchania muzyki, będę wdzięczny.

Pozdrawiam

I zaufałeś Swoim uszom.Tak sie kupuje sprzęt grający.Tylko tak dalej! Kabelki także mogą być.

De gustibus non est disputandum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.