Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do średniego pokoju i playstation 4

testostereon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie uzytkownikow chetnych do pomocy jak i tych mniej :-) Czytalem sporo, widzialem tez troche, sluchalem rowniez, az wreszcie sie zarejestrowalem, aby wreszcie wyjsc z tego metliku w glowie i na cos w koncu postawic ... Jak chlop, a nie baba :-D

Przejde od razu do sedna sprawy. Mam zagospodarowany juz pokoj 18.5m2 to jakies 4m szerokosci i okolo 4.65m dlugosci. Taki prostokat bardziej. Pokoj nie jest goly. Akustycznie szalu nie ma, ale widywalem gorsze sceny na fotkach "audiofilow" forumowych. Na scianach obrazy, tapeta winylowa, dywan duzy na srodku, panele na podlodze, zaslony grube i firana w oknie, meble raczej zdala by byly od sprzetu audio i rtv. Wszystko by stalo na dluzszej scianie. Kolumny od sciany tylnej byly by odsuniete na ok. 35-40cm. Po bokach by mialy wolnego okolo 1m do 1.5m. Od kanapy do audio/tv jest ok. 3m. Sprzet jaki posiadam to Playstation 4 i TV LED 50 cali z HDMI bez ARC ale z gniazdkiem optycznym. Muzyka ktora lubie sluchac (i lubie czasem glosniej posluchac rowniez;)) to Black Rap, Trash Rap, Hip Hop, Funky, Bounce, RnB, Regge. Stricie od brzmienia oczekuje fajnego mocnego basu, cieplejszych wysokich tonow, prosto mowiac ma nie draznic :) Uprzedzajac odsluchy tego czego moglem to robilem. Dla mnie wiekszosc kolumn w salonach graja przynajmniej dobrze, jak moze byc inaczej jak sluchamy tego w pomieszczeniu do tego stworzonym, nie mowiac na jakim sprzecie itp to robimy. To nie to samo co w domu, nie wszyscy chca wypozyczac kolumny do domu, bo to w domu moim zdaniem powinno byc robione. Ale to nie problem jest internet sa sklepy online, nie przypasuje cos to zwroce.

- Pytanie przy tym metrazu i preferencjach Muzyka 40% / Playstation 40% / Film 20% jest sens pakowac sie w kino domowe? Czy nie lepiej skompletowac sobie porzadne stereo? Czy robiac KD przy tych warunkach nie wykastruje je doslownie?

Sluchalem JBL Studio 2, Heco Music Style 900, Klipsch R28F, Elac FS77, Zensory 7 i jakies tam inne. Dla mnie jak pisalem a nie jestem audiofilem graja po prostu ladnie.

- Jakie kolumny stereo byscie polecili przy moim pomieszczeniu i muzyce? I jaki wzmacniacz z dwoma optykami dla TV i PS4 by podlaczyc to pod niego. Czytalem troche, polecane sa czesto Marantzy PM, Denony np. 1520/1510 AE ale nie ma optykow, NAD 356, Cambridge CXA 60 lub model wyzej 80, Rotele chyba R12 ma dwa optyki (jeden byl by dla tv drugi dla ps4. Czy to bezsensu wystarczy jeden?) Fajnie aby bylo wejscie chociaz na jeden subwoofer... Co tu sprawdzic/wybrac? Wazne aby z kolumnami sie on zgral przy mojej muzyce i specyfikacji otoczenia. Dodatkowo jakis dobry odtwarzacz CD, najlepiej z jednego miotu, aby sie ladniej to prezentowalo na szafce. Ktos, cos?

Na pewno gabarytowo super sa JBL Studio 280, Heco Music Style 900, stare Dali 400 (uzywane, widzialem w komisie, stare ale chyba jeszcze jare, ale wole cos nowego :)), to sa chyba za duze kobyly dla mnie? Co tu robic. Jak to ugryzc...

No budzet ... 6.000zl da sie wyrobic? Chyba, ze bedzie cos konkretnego polecone to budzet lekko moze nadegne.

Serdecznie pozdrawiam i czekam na odzew. Milego dnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.