Skocz do zawartości
IGNORED

Bodnar audio hornton czy Inaudio fb 200c?

Pancio88

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że ani jednej ani drugiej kolumny we Wrocławiu nie posłucham chciałbym zapytać czy ktoś coś wie. Kolumny są w podobnej cenie. Wzmacniacz to xindak pam, pokój 17m2.

Witam...zdecydowanie polecam Hornton 2 który potrafi świetnie i magicznie zagrać w pomieszczeniu 15m2 ale da sobie również radę w 25m2, proszę nie bać się małego przetwornika - kolumny schodzą bardzo nisko basem, wokale to naprawdę mistrzowski poziom, wybitna mikrodynamika przy bardzo cichym odsłuchu i również istotne - sprawdzone z PAM Xindaka z którym grały wybitnie (klasa A to klasa A :)

Witam.

Miałem okazję słuchać kolumn FB200C na Audio Show 2015 a na tegorocznym Bodnarów Hornton . Horntony to konstrukcja BLH na głośniku 6,5” wegierskiej firmy Sonido a dzielo Inaudio to Bass reflex na głośniku 8” firmy Audio Nirvana z USA. Według moich uszu lepiej brzmią Inaudio ale to jest, podkreślam, wyłącznie moja indywidualna opinia. Wszystkie konstrukcje na głośnikach FR maja specyficzne brzmienie, swoje zalety i niestety wady. Ośmielam się udzielić koledze następującej rady: zanim kupisz bezwzględnie posłuchaj. Ten rodzaj dźwięku albo się kocha albo skreśla. Jest tak jak napisał kolega w poście powyżej czarodziejskie brzmienie średnicy, przepiękne tony wysokie, powalająca stereofonia i niestety niedowład basu. Nie mogę potwierdzić nisko schodzącego basu w kolumnach Hornton – ale odsłuch był w warunkach wystawowych więc może przyczyny tego faktu jakieś były. Kolumny Inaudio według mnie dają też niski bas i ten bas w warunkach wystawowych zaistniał.

Obie kolumny są wysokoskuteczne i powinny dobrze zagrać z każdym rozsądnym wzmacniaczem.

Może warto żeby kolega zainteresował się kolumnami AH175 Inaudio ponieważ sa oparte na tych samych głośnikach co Horntony i porównanie będzie łatwiejsze. Dźwieku z 8 calowych szerokopasmowców może być w 17m2 nieco za dużo.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.