Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon HK6200 + HD7400

viper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam na oku ww.wzmacniacz za dosc male pieniadze (ok.400zl) tylko niepotrafie znalesc zadnych konkretnych informacji na jego temat.Warto go kupowac ? Czy jest to udany model ?

Dodatkowo mysle o jakims dobrym odtwarzaczu CD i tez jestem w kropce...co sadzicie o modelach Harman'a HD7400/7500 ??

w piatek kolega wraca z niemiec i do tego czasu musze mu powiedziec czy ma ten sprzet dla mnie przywozic czy nie :]

Bedzie to gralo z Tannoy'ami M1

[obrazekLUKASZ-210992_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/12995-harmankardon-hk6200-hd7400/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem pokrewny model prawie identyczny HK 6100 - wzmacniacz gra dosc szczegolowo ale ciemno potrzebuje jasnego narzucajacego brzmienie cd. Na Tannoyach powinien dobrze zagrac bo sa zdecydowane a takich wlasnie potrzebuje kolumn. Ja mialem zbyt neutralne niestety. Zwracam uwage ze powyzej polowy polozenia potencjometra zatyka sie i w ogole dysponuje dosc mala moca muzyczna. Jego zaleta jest szczegolowosc - nie nadaje sie tez do kazdego typu muzyki. Za te niewielkie w sumie pieniadze mozna kupic cos lepszego.

to mysle ze jednak wezme tego HK6200 ,bo poprostu innego wyboru nie mam :]

z glosnikami sie nie spieszy i mysle ze lepiej bedzie troche sie wstrzymac i kupic pod koniec grudnia cos ciekawego,niz teraz ladowac sie w cos nieciekawego za pozornie dobra cene (nie mowie o M1 ofkors :] )

Pozostaje tylko sprawa CD...jaki dokladnie model moglibyscie polecic do ww. wzmacniacza ?? nieukrywam ze wazne bylob zeby ladnie komponowal sie z harmanem no i zeby byl niezadrogi :]

no i kupilem HD7500 :]

we wtorek bedzie juz w domku

[obrazekLUKASZ-213614_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

we wtorek jak tylko przyjdzie to zdam relacje :]

narazie od dwoch dni slucham OST z Requiem For A Dream na tym HK6200 i jestem zachwycony brzemieniem tego sprzetu (niestety zrodlem dzwieku narazie jest komputer :] )

• 1 rok później...

Hej!Ja mam Harmana HD7500 od niedawna co prawda,kupiłem go od kumpla- zapalonego audiophila.Uważam,że gra pięknie,bas jest pełny i subtelny,a góra bardzo wyrazna.Do tego mam wzmaka też Harmana HK7500.Całość wygląda pięknie i tak samo gra.Wcześniej miałem cd Pioneera jakąś piątkę,ale szybko o niej zapomniałem ,czego oczywiście nie żałuję,bo nie ma czego,był do niczego (i jeszcze ta płyta ładowana do góry nogami,niby lepiej a jednak gorzej). Polecam Ci kolego ten zestaw,z Twoimi kolumnami zagra jeszcze lepiej.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.