Skocz do zawartości
IGNORED

Wokół Air Tight ATM-300. Jakie kolumny? ...lampy, preampy.

yoachim

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw kup kolumny i posłuchaj na jednym wzmacniaczu. Może to ci w zupełności wystarczy.

Kolumny to ja mam... i to takie wymarzone... jedyne na świecie ;)

Wzmacniaczy... też mam kilka... wszystkie lampowe i wszystkie japońskie.

... zastanawiałem się nad drugim ATM-300, ale postanowiłem, że nie będę kupował drugiego takiego samego wzmaka, wolę poeksperymentować.

Generalnie pomysł był ciekawy.

W tym momencie mam na oku Yamamoto A-09S, również na 300B, może uda się go sprowadzić, wybierając inny wzmacniacz i innego producenta będę miał większe możliwości konfiguracji.

Zakładam że kolumny (skoro jedyne na świecie) to DIY.(?)

Pochwalisz się resztą wzmacniaczy? O Air Tight już wiemy.

... zastanawiałem się nad drugim ATM-300, ale postanowiłem, że nie będę kupował drugiego takiego samego wzmaka, wolę poeksperymentować.

Generalnie pomysł był ciekawy.

W tym momencie mam na oku Yamamoto A-09S, również na 300B, może uda się go sprowadzić, wybierając inny wzmacniacz i innego producenta będę miał większe możliwości konfiguracji.

Do jakich kolumn mają być podłączone ATM-y?

Kolumny to Audio Note, w takiej specyfikacji jak ja mam, najprawdopodobniej jedyne.

AN-E SPx27 Alnico Black Gate...

...a innym wzmacniaczem na którym dużo ostatnio słucham jest np. Yamamoto na lampach 2a3. Cudo.

Wczoraj przywiozłem pre ATC-3HQ... może dzisiaj uda mi się go bezpośrednio porównać do mojego Yamamoto Ca-03, ale coś czuje Air Tight nie wyjdzie zwycięsko...

Kurcze, no nie miałem czasu na żonglerkę...

Dalem mu Hijiri Nagomi.

Muszę przyznać, że nie spodziewałem się że Air Tight zagra tak dobrze, kupowałem go z myślą, że szału nie będzie.

Generalnie zgrał się ATM-300, może to kwestia firmowego kompletu...

Nie ma żadnej degradacji dźwięku ...

Preamp Yamamoto do tej pory był moim faworytem, wcześniej dosłownie zmiótł Lebena RS100

... ATC-3HQ jest nieco bardziej mięsisty, Yamamoto ma lepszą rozdzielczość.

Na niekorzyść ATC-3 wpływa na pewno fakt, że jest "nieolampowany" a CA-03 jest na telefunkenach.

...niestety nie mogłem sprawdzić jak zagra z lepszymi lampami, bo jakieś gówniane śrubki sobie wymyślili, imbus 1mm... nie miałem, ale komplet telefunkenów czeka ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.