Skocz do zawartości
IGNORED

pomiary kolumny - pomoc w zestrojeniu nowego zestawu na audaxach

bart-azazel

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

Czy ktos z diy-owcow pomogł by mi w zestrojenu nowej kolumny??

Wiem ze Father_Pio robil projekty na tych glosnikach i zna je bardzo dobrze ale nie mam do niego kontaktu, moze ktos podesle ewentualnie.

Mam dobrany projekt, wiem co chce zrobic, potrzebuje to pomierzyc i zrobic ewentualna korekte charakterystyki i zgodnosci fazy.

Nie chce nawet zrobic perfekcji tylko rozsadna podstawowa korekte w oparciu o pomiary, bo znajomy ktory ewentualnie mogl by mi z tym pomoc akurat przez najblizsze miesiace jest zajety i nie ma szans zebym to z nim ogarnal.

zestaw gosnikow zostal wybrany pod stosunkowo mala obudowe ok 35l

chce ciac niskini rzedami 1-2gi rzad

przetworniki to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - uwielbiam jego brzmienie

reszta przetwornikow to audax i 170tka audaxa ma bardzo naturalna srednice a basowy do pary dobrze sie zgrywaja i poprawili ostatnio paremetry wzgledem malych wymaganych bojetosci pudla na ten przetwornik wiec uzyje wlasnie tego z racji rowniez na dobranie skutecznosci tych glosnikow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

bedzie to grac z bardzo dobra elektronika ktora pociagnie praktycznie wszystko ale nie chce tego tematu teraz poruszac, ogolnie elektronika nie jest tematem tyle ze jest dobra i poradzi sobie z wysterowaniem wszystkiego co moze wydac z siebie dzwiek ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Będę miał dokładnie takie połączenie audax hm210 + morel et338 na pomiarach, ma być duży 2drożny monitor, sam nie wiem jak to się zgra ale kolega się bardzo uparł, widzę u Ciebie 3 drobi to problem będzie mniejszy

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

nie, ja uzywac bede audaxa na basie, na srednicy pojdzie albo scan speak revelator 18w453100 albo audax

Ukryta Zawartość

revelator siedzi juz w zestawie probnym i jest rewelacyjnnie czekam na audaxy do testow

Ukryta Zawartość

kolumna juz zlozona,

nie robie zadnych pomiarow, wszystko gra jak trzeba, dzisiaj z kolega nam szczeki opadly.

nie trzeba zadjen korekty robic, scena obszerna, wielowymiarowa, pekne dopelnienie, srednica pelna, duzo kontrolowanego basu i naturalne brzmienie.

moze warto jest pomierzyc tak z ciekawosci ale jak cos gra to nie ma co zmieniac prawda??!!

sam nie wierzylem jak wszystko podlaczylismy, ze zaralo to bez zadnego bledu, ze wszystko bylo tak jak to sobie wymyslilem, nie no w ogole kosmos.

teraz zastanawiam sie jak zagral by magnezowy audax wysokotonowy skoro te przetworniki sa takie dobre...

Kusi zeby zamowic i podlaczyc;)

jak by ktos szukal projektu w dobrej cenie to zapraszam, podziele sie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.