Skocz do zawartości
IGNORED

Harman czy Cambridge Audio - CD

myotis

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

ponieważ to mój pierwszy post witam wszystkich.

Składam pierwszy zestaw do słuchania w domu (pokój ok. 20m2) i chciałem poradzić się szanownych odnośnie budżetowego CD.

Budżet: do 300 zł.

Reszta zabawek: Harman/Kardon HK 6150, B&W DM220i, jakieś niemieckie ładne przewody na bananach Nakamichi, do CD Prolink Futura.

Słucham: rock, postrock, stonowana elektronika, ale cięższym szarpaniem również nie wzgardzę.

Chciałbym żeby było lekko ciepło ale wyraźnie. Dopiero zaczynam Słuchać, więc drogi i porządny sprzęt jeszcze przede mną.

Po długich bojach i doczytywaniu póki co padło na 4 modele:

Harman Kardon HD 750 (nie wygląda moim zdaniem najlepiej, pokrywa tacki jakaś taka barokowa ;) )

Harman Kardon HD 710

Cambridge Audio Topaz CD5

Cambridge Audio Azur 340C (ładny).

Niestety w związku z ograniczonym budżetem muszę kupić używkę i nie mam możliwości odsłuchania (chyba, że na Dolnym Śląsku). Myślałem nad dziadkami w stylu DCD-980, ale ewentualny problem z dostaniem lasera troszkę mnie ostudził...

Z góry dzięki za poświęcony czas.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/130123-harman-czy-cambridge-audio-cd/

Dzień dobry,

ponieważ to mój pierwszy post witam wszystkich.

Składam pierwszy zestaw do słuchania w domu (pokój ok. 20m2) i chciałem poradzić się szanownych odnośnie budżetowego CD.

Budżet: do 300 zł.

Reszta zabawek: Harman/Kardon HK 6150, B&W DM220i, jakieś niemieckie ładne przewody na bananach Nakamichi, do CD Prolink Futura.

Słucham: rock, postrock, stonowana elektronika, ale cięższym szarpaniem również nie wzgardzę.

Chciałbym żeby było lekko ciepło ale wyraźnie. Dopiero zaczynam Słuchać, więc drogi i porządny sprzęt jeszcze przede mną.

Po długich bojach i doczytywaniu póki co padło na 4 modele:

Harman Kardon HD 750 (nie wygląda moim zdaniem najlepiej, pokrywa tacki jakaś taka barokowa ;) )

Harman Kardon HD 710

Cambridge Audio Topaz CD5

Cambridge Audio Azur 340C (ładny).

Niestety w związku z ograniczonym budżetem muszę kupić używkę i nie mam możliwości odsłuchania (chyba, że na Dolnym Śląsku). Myślałem nad dziadkami w stylu DCD-980, ale ewentualny problem z dostaniem lasera troszkę mnie ostudził...

Z góry dzięki za poświęcony czas.

Pozdrawiam.

odgrzeje pytajac- sprawdzales tego Harmana HD 750? Ja mialem go ochote kupic lata temu w MediaM we wrocku.. ale okazalo sie, ze ten odtwarzacz nie czyta jedno utworowych CD.. gral bardzo fajnie ale ta przypadlosc go skreslila. Podobnie mial Fine Arts CD1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.