Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór słuchawek

pawelk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od razu mówię, że nie mogłem znaleźć informacji na forum o tych słuchawkach i dlatego piszę ten topic.

Chciałbym kupić sobie słuchawki. Kandydaci:

1. Philips HC 8410 (bezprzewodowe) - 169,00 zł -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bezprzewodowe i ładnie się prezentują, ale czy mają lepszy dźwięk od drugiego kandydata?

2. PHILIPS HP 820 (FOR DJ) - 125,00 zł -

Ukryta Zawartość

te już z przewodem. Czy mają zatem lepszy dźwięk? PROSZĘ ZAUWAŻYĆ ŻE SĄ TROCHĘ TAŃSZE I PROSZĘ WZIĄĆ TO POD UWAGĘ!!!

Będą służyły do grania i słuchania muzyki gatunku METAL. Szczeże mówiąc wolałbym bezpszewodowe, ale jakoś dziwnie niska jest ich cena.

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/13029-wyb%C3%B3r-s%C5%82uchawek/

Witaj!

Obawiam się, że tu nikt taką szczegółową wiedzą może nie dysponować. Dwa konkretne modele i to tak różne... Musisz posłuchać. Ale jedno można powiedzieć napewno: bezprzewodowe, w klasie budżetowej, na 110% są gorsze od jakichkolwiek przewdowych podobnego rozmiaru i typu. Przypuszczam (!!) więc, że te z przewodem, do metalu szczególnie, gdzie zbytnia finezja nie jest wymagana, będa lepsze. A różnica ceny: no cóż, płacisz za te bjery do transmisji, a nie za same przetworniki.

Nie kupuj żadnych słuchawek Philipsa. Bardzo niewygodne, a napewno brzmią słabo. Niewarte żadnych pieniędzy.

Ja sie zastanawiam nad słuchawkami Reloop, obecnie jest nimi duże zainteresowanie.

No cóż,wszysko jest kwestią gustu.Ja mam HP890i grają bardzo przyjemnie.Wygodne też są co zauważyli znajomi.Bezprzewodowych nie kupiłbym,bo w tej cenie tudno zrobic coś dobrego,zwłaszcza bezprzewodowego.

Wiesław,wiesz co ,ja z kolei nie słuchałem Reloopów,ale słyszaem opinie ,że są do bani.A więc skoro ja ich nie znam,to na pewno są kiepskie.Tylko,ze teraz moja opinia o Reloopach,jest tak samo mało wiarygodna jak i Twoja o Philipsach.

Chłopy, są trzy firmy którymi warto się zainteresować: Sennheiser, AKG i Koss, ew. Grado. Dwie pierwsze przerabiałem dość dogłębnie, Kossa raz miałem. Z Sennheisera przerabiałem wszystkie (prawie), AKG te droższe. Najbardziej przekonujące to HD 580 i HD 600, albo K400 lub K500 (K501). Jeżeli ktoś lubi tzw. "linijkę" polecam K240 monitor. Warto jednak pamiętać, że Sennheiser i AKG to dwie różne szkoły brzmienia. Jezeli lubisz przestrzenność, trójwymiarowość, subtelność, mikrodynamikę AKG będzie najlepszym wyborem. Zwolennicy dymanicznego muzykalnego, nasyconego brzmienia wybiorą Sennheisera. Do są tylko moje opinie, dość powściągliwe opinie.

Żal to mówić ,ale nie ma jedynych najlepszych słuchawek. Ja mialem obie K400 i HD 580:) Teraz tylko te ostatnie. Polecam zasilanie z dobrego wzmacniaczyka słuchawkowego np MF X-cans.

"Nie kupuj żadnych słuchawek Philipsa. Bardzo niewygodne, a napewno brzmią słabo. Niewarte żadnych pieniędzy.

Ja sie zastanawiam nad słuchawkami Reloop, obecnie jest nimi duże zainteresowanie."

Pokaz mi Reloop'y wygodniejsze od HP-890 / 900.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.