Skocz do zawartości
IGNORED

problem optoma hd800x z wejsciem hdmi

utex

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

problem z moją Optomą hd 800x polega na tym że wyświetla obraz po hdmi w postaci pasków.Obraz zupełnie nieczytelny.

Jakiś czas temu wyświetlił mi obraz o znieksztalconych kolorach, pomogło przełąćzenie do drugiego wejścia hdmi,zmieniłem więc kabel na firmowy, ze wzmacniaczem, niestety dziś już nie wyświetla w ogóle obrazu po hdmi.

Spróbowałem przez dvi-i i wszystko było ok.

Dodam że wyświetla mi się komunikat na ekranie dotycząca rozdzielczości ,out of range, lub rozdzielczość zamiast natywnej full hd to jakaś zupełnie nie rozpoznawalna.

Próbowałem przełączać kable na wlączonym projektorze i tak, bezpośrednio z ps3 do projektora po hdmi-obrazu brak.Ps3 do amplitunera i z amplitunera do splittera i dalej do proja -obrazu brak.Bezpośrednio z ps3- amplituner- projektor ,obrazu brak.Próby na róznych kablach.

Próbowałem podłączyć komputer po hdmi i obraz wyświetlił się znaczy samo powitanie windows w zniekształconych kolorach a póżniej napis o rozdzielczosci out of range.

Wygląda na to że mam problem z płytką hdmi:(

Może ma ktoś pomysł na moj problem?Prawdopodobnie czeka mnie serwis,może ktoś podać przybliżone ceny?

Pozdrawiam utex

https://www.audiostereo.pl/topic/130298-problem-optoma-hd800x-z-wejsciem-hdmi/

A próbowałeś na krótkim kablu hdmi 2-3 metry..?

Dzięki Yodas ,problemu już nie ma.

Wczoraj rozebrałem projektor na części i złożylem z powrotem,docisnąłem wszystkie wtyczki i styki i obraz jest znowu:)

Naprawdę nie wiem czy to składanie pomogło,czy może jak się nagrzeje to będzie znowu to samo,bo usterka pojawiła się po 3 godzinach oglądania,czy może to któryś z kabli.

Dla testu włączyłem film i po półtorej godziny wylączylem.

Zobacze jeszcze czy któryś z kabli (bo są trzy) między projektorem a ps3 nie będzie sprawial problemu.Bo z tego co wiem nawet jeśli kabel działa na tv, to może nie działać na projektorze .Są one bardziej wrażliwe.

Na razie podłączyłem bezpośrednio z ps3 do projektora i było ok.Dziś spróbuję na trzech kablach i zobaczymy,może znajdę winowajcę.

Będę musiał chyba wymienić pozostałe dwa kable na firmowe jeśli problem będzie się powtarzał.Zobaczymy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.