Skocz do zawartości
IGNORED

diora ws 504 i diora zgb 100-8-907

Mirek Mirek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam zestaw kolumn i wzmacniacz jak w tytule. Sprzęt posiadam bardzo długo, teraz stoi nieużywany, ale na potrzeby nowej ścianki TV chcę go odkurzyć, lecz i zmodernizować. Mam dwie drogi do wyboru i nie wiem w którą stronę iść. Mianowicie czytałem trochę o tuningu wzmacniacza ws 504 i możliwościach jakie ze sobą niesie - zastanawiam się, czy warto się tym zajmować - czy lepiej postawić na np. Yamahę ax 700, czy może nawet lepiej Yamahę a-720 (bardzo podobają mi się klasyki). Dodam, że wymiana wzmacniacza nie będzie pewnie nieść za sobą w tym momencie wymiany kolumn. Będzie to grało jakoś na tych moich zgb ?

Jakiś czas temu muzyka z tej kombinacji sprzętowej podobała mi się, chociaż szczegółu moim zdaniem brak - teraz mam wrażenie, że sprzęt gra raczej bardzo przeciętnie i podejrzewam, że elektrolity we wzmacniaczu powysychały. Kolumn chyba nie skreślam, bardziej obstawiam, że wzmacniach niedomaga. Generalnie potrzebuję fajnego/budżetowego sprzętu stereo do muzyki rock, jazz, blues - dodatkowo filmy ale tutaj bez jakiś specjalnych wymagań.

doradzicie ? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/130317-diora-ws-504-i-diora-zgb-100-8-907/

To ma się podobać Tobie, a nie komukolwiek z nas.

Włącz, sprawdź, czy sprawnie działa, posłuchaj paru płyt i wtedy

ewentualnie pisz, co Ci się podoba, a co nie - wtedy szukaj rady.

Te graty, jeśli są sprawne mogą dostarczyć sporo przyjemności ze słuchania muzyki.

To nie Altusy, czy Tosca z włączonym na stałe konturem. Jak możesz, oswajaj się

słuchając bez żadnych ulepszaczy tego typu czy barwą w prawo do oporu.

Po pierwsze włącz i słuchaj... R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

ok w weekend postaram się je pożądnie przesłuchać, z tego co pamiętam brakowało mi w tym zestawie dynamiki i soczystości .. miałem takie wrażenia słuchając innych "lepszych" sprzętów. Natomiast słabe modele Denon z budżetowymi kolumnami odsłuchane sic! przypadkowo w media nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia. Brakuje u nas w Tarnowie profesjonalnego sklepu - bo chętnie udałbym się do takiego z tą moją WS 504 na porównania ... może udałoby się dobrać coś fajnego.

Was natomiast pytałem jako osoby doświadczone i mające na koncie posiadania kilku wzmacniaczy - u mnie diorka była i jest pierwszą i jedyną dlatego porównania w zasadzie brak.

Muzyka tak jak pisałem rock, jazz, blues - ta muzyka ma swoje preferencje chyba jeśli chodzi o odsłuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.