Skocz do zawartości
IGNORED

Prosta zagadka, czyli prądem go!

Ururam Tururam

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się wczoraj zastanawiałem (i doszedłem do konkretnych wniosków!):

Jaką moc powinien móc przetworzyc głośnik (załóżmy że ośmioomowy), żeby dało się przy jego pomocy posłuchać bezpośrednio... prądu z gniazdka?

:-D

https://www.audiostereo.pl/topic/13056-prosta-zagadka-czyli-pr%C4%85dem-go/

trzeba jeszcze zmienić bezpieczniki i grubsze kable w ścianach dać! A w ogóle to bardzo proszę eksperymentować z dala ode mnie. Ostatnio miałem przyjemność spędzić 2 godziny w ciemności i nieprzyjemność 2 godziny bez muzyki albowiem na sąsiedniej stacji energetycznej ktoś testował czy można podłączyć subwoofer pod 110 kV. A potem twierdzili, że pękł izolator ;-)

->pq

Ja tam żałuję, że tak szybko naprawili. Nic tak nie sprzyja zbliżeniu ludzi, jak długi okres ciemności, zimno na dworze oraz brak jakiejkolwiek alternatyw (np. słuchanie muzyki, czytanie, komputer, telwizor, wyjście do knajpy czy kina...). Doświadczenia wielkich black-outów pokazują, ża dochodzi do bardzo wielu zbliżeń :)) Czego sobie i Wam wszystkim szczerze życzę!!

Dlatego w domu trza mieć zapas świeczek i we w przypadku niedomyslności lokalnego zakładu energetycznego załatwic sobie blackout we własnym zakresie.

Jeno nie przez podłączanie kolumn do gniazdka.

tow. inżynier

ja ponoć się z takiego blackoutowego dogrzewania wziąłem. Jakbyście jednak podłączali coś do sieci to dajcie znać, jedna siostra mi wystarczy - pójdę kontrolować Rodziców :))

Mi nie chodzi o Ich obcowanie po ciemku - niech mają parę szaleć dalej! Tylko z takich szaleństw może się wziąć drugi taki jak ja...horror po prostu. Pragnę Wam tego oszczędzić.

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.