Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw hi-fi do 15 000pln...

przemas_astro

Rekomendowane odpowiedzi

>bratpit

kiedyś się przekonasz... albo ja ciebie :D

>przemas_astro

a może coś lampowego, ale z kopem? tzn. jakiś push-pull + starsze Cabasse lub JMLaby.

drugi biegun to dobry tranzystor. np: Sugden A21 IA, albo Densen B100 - obydwa warto połączyć z dwudrożnymi, nisko schodzącymi jednostkami. brzmienie - bajka, z tym że Densen gra bardziej "siłowo", ale za to wysteruje trochę trudniejsze kolumny.

CD... hmmm, temat - rzeka...

Do tej muzyki, za tę kwotę dobrym strzałem może być proponowany przez Zbiga i AK zestaw Marantza z VA Mozart. To abrdzo kulturalne, przy tym nie bojące się nagrań wszelakich (tzn wszelako ostrych).

nie przepadam za Marantzem, ale w tej cenie warto posłuchać.

spróbuj też poszukać używanego MF A300 + np MFA3.2 + VA Mozart - bedzie dobrze!

Przegapiłem spory kawałek dyskusji... ale wtrącę swoje trzy grosze. Przede wszystkim odradzam Ci Creeka 5350, to bardzo dobry wzmacniacz... ale do małych, niewymagających głośników. U mnie akurat grał z B&W 603 S3 i nie było źle, ale za dobrze też nie. Z dużymi podłogowcami (CDM9NT) nie był sobie w stanie poradzić, a na twoje pomieszczenie radziłbym coś większego.

Ja słucham nieco innych rzeczy (gusta mam strasznie rozstrzelone), ale mimo wszystko pojawia się u mnie też sporo zbliżonych klimatów - mniej elektroniki, ale dużo "progresu", zarówno "klasycznego", jak i w cięższym wydaniu (Dream Theater itd.), oprócz tego innych rzeczy -- folku, jazzu -- ogólnie potrzebowałem sprzętu bardzo elastycznego i w miarę neutralnego. Z własnego doświadczenia mogę Ci polecić zestaw, który zmontowałem i który który świetnie się sprawdza -- patrz "o mnie". Zerknij na allegro, np.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten sam człowiek ma sporo Roteli, powinien mieć RA 1070 w okolicach 5 tys., razem około 8 tys. -- zostaje 7 na kolumny i kable, czyli nie jest źle. Zdecydowanie szukałbym na rynku wtórnym -- za te same pieniądze bez problemu wskakujesz półkę albo i dwie wyżej. U mnie gra to z B&W CDM9NT, ale strasznie ciężko je złapać na wtórnym rynku, a w sklepach jest już nowa wersja (703). Z Rotelem (trochę wyższym, dzielony 1090) pięknie grają też np. Avance Signature 8 mk II (mój szwagier ma takie do sprzedania, ale nie chcę Ci "na chama" wciskać -- jeśli byłbyś zainteresowany, mail jest w "o mnie").

Ukryta Zawartość

>robtango

stawie sie na kazde wezwanie :))

>zegarmistrz

ok to ja wezme swoje plyty i powodzenia w rozjezdzaniu hihihihi

ps. nikt tu nie jest niedowiarkiem

ot co kto lubi po prostu...

>bratpit

żadnego działa publicznie wyciągał nie będę! :D

rezyduję na południu - przełom Małopolski i Śląska. a ty?

w miarę dyspozycji czasowej (i odległościowej) chętnie posłucham czegoś ciekawego.

zajrzyj również do wątku:

Ukryta Zawartość

jeśli przypadkiem miałbyś niedaleko, to...

pozd/R

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.