Skocz do zawartości
IGNORED

Anthem integrated 2 pomoc w doborze prawidłowych lamp

darek89

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam Anthem integrated 2, w instrukcji napisane jest :

Integrated 2 comes with two (2) tubes, as follows:6DJ8/6922 PR EAMP TUBE SThese tubes perform the line level preamplifying function ofthe Integrated 2. The preamplifier stage of the Integrated 2provides 15 db of gain. The 6DJ8/6922 tubes may also bereplaced with matched pairs of 7308 tubes.The tubes are labeled V1 & V2. Place each tube in the corre-sponding position according to figure 1 above.

W tym momencie mam wsadzone murland e88cc, mam tez electro harmonix 6922 i Philips 6922 zacząłem szukać po forach które mozna zastąpić którymi ale różne informacje są, i w tym momencie nie jestem pewien czy są prawidlowe. Czy użycie innych zmieni coś w brzeminiu? Dziekuje z góry

<br />W tym momencie mam wsadzone murland e88cc, mam tez electro harmonix 6922 i Philips 6922 zacząłem szukać po forach które mozna zastąpić którymi ale różne informacje są, i w tym momencie nie jestem pewien czy są prawidlowe. Czy użycie innych zmieni coś w brzeminiu? Dziekuje z góry <br />

A wiec tak na lampach mullard dźwięk jest ładny lecz troszkę ciemny i mało jest srodka i góry ogólnie więcej basu, są to mullard e88cc Gold pin. Dzis postanowiłem wsadzić inne lampy które dostałem w zestawie, są nowe electro harmonix 6922, rozumie że muszę odczekać trochę żeby lampy zaczęły dawać prawidłowe brzmienie ? Ale ogulnie zauważyłem że jest więcej środkowego pasma i góry.

Mój zestaw ogólnie jest ciepły dali helicon 400mk1 i anthem integrated 2. Czy wsadzenie innych lamp pozwoli dodać więcej szczegółów ale z taką samą aksamitnoscią jak gra teraz ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lampy masz dobre. Każda lampa innego producenta gra trochę inaczej .Na drugie pytanie ci nie odpowiem bo tego typu lamp nie używam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziekuję Ci. Widziałem to w wikipedi ale jak poszukalem też po forum to jednak ludzie czasem głupoty piszą. Mam jeszcze jedno pytanie : zauważyłem ze lewa kolumna gra głośniej i troszke detaliczniej, zamieniłam prawa na lewą w wzmacniaczu i wtedy było na odwrot. Mam wrazenie ze dzieje sie tak tylko przy bardzo małej głośności no chyba ze później juz nie odczuwam tak roznicy. Czy może to być spowodowane lampami ? Są wsadzone nowe electro harmonix. Czy może to wina potencjometru ?

Zależy co zmieniłeś kolumny ,czy lampy? Bo nie napisałeś.

Jak lampy - to może jedna pada . Musisz to sprawdzić na tych nowych lampach. Przynajmniej będziesz miał pewność czy wszystko jest ok.

jak kolumny to pewnie potencjometr.

Sory, zmieniłem miejscami kolumny to znaczy tylko wtyki, ale problem juz rozwiazany, potencjometr przy bardzo małych glosnosciach to robi. Gdy dam głośniej problem znika, wiec narazie nie będę nic grzebać. Teraz chce posłuchać innych lamp. Wsadzone już mam nowe harmonixy w porównaniu do mullardow graja jasniej. Chce kupić amperex bungle boy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.