Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon DENON DR-M30HX- Czy warto?

kryspin_52851

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Chcę kupić deck kasetowy który będzie używany do nagrywania i odsłuchu kaset, źródłem będzie komputer, potrzebuję szybkiej odpowiedzi.

Znalazłem pięć ofert:

DENON DR-M30HX za 200zł,

Kenwood KX-780 za 130,

TEAC V-770 za 229 zł

W ostateczności:

JVC KD-V6E za 290 zł

TECHNICS RS-BX626 za 300 zł

Wszystkie magnetofony mają po trzy głowice

Kaseta którą pewnie kupię to MAXELL XLII-S 100

Chcę wydać około 200 zł, jeśli chodzi o dźwięk to lubię ciepły ale wyraźny i nie mulący z mocnym basem.

https://www.audiostereo.pl/topic/130846-magnetofon-denon-dr-m30hx-czy-warto/

Problemem będzie nie to co Ty chesz osiagnąć ale co będą przedstawiać po tylu latach te sprzęty, czy jakość Cię zadowoli.

Kazdy z nich będzie wymagał sprawdzenia i wcześniej czy później serwisu, wszystkie są ...stare po prostu.

Jaką jakość chesz mieć ? bo tak do tłuczenia kaset to raczej sugeruję nowsze konstrukcje mniej kłopotliwe i tańsze,

Są np Soniaki 3 gł z kieszenią po środku, autokalibracja w nich jest zadowalająca.

Są Pioneery także ciekawe niedrogo.

Np Denon 30 hx ma napęd realizowany za pomocą idlera, mam 3 z tych serii Denonów 3gł i 2 wałki, do wymiany są Idlery bo twardnieja i nie chodzi to dobrze, a wymiana jest kłopotliwa.

Starsze konstrukcje raczej dla koneserów się nadają

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Wolę stare konstrukcje, ich wygląd, wydają mi się być trwalsze, z idlerami sobie jakoś poradzę (mam nadzieję)

Na Denonie z tej serii się nie zawiedziesz. Nigdy takiego nie miałem ale pamiętam co pisali koledzy o tych deckach np. Denonie DR-M22. Nie wiem który jest najlepszy chyba DR-M44HX ale ta trzydziestka też powinna być dobra.

Chyba jeszcze jest Kenwood KX 9010 ale za 400zł. To był by najlepszy wybór ale cena jest znacznie wyższa niż Denona.

Z drugiej strony jeśli podobają ci się starsze solidniejsze konstrukcje to kup tego Pioneera CT-A7X. Też kosztuje 400zł. Wprawdzie mógł by być o stówkę tańszy ale i tak jego cena nie jest taka astronomiczna. Tylko że ten model nie posiada kalibracji którą ma CT-A9X ale o tym modelu zapomnij. Jeśli nawet się pojawi to za 2000zł....

Ten Kenwood i Pioneer są super, ale 400 zł to trochę dużo jak na mój budżet. Jak działa autokalibracja i w czym pomaga?

Pewnie kupię Denona, ma wszystkie potrzebne funkcje i skoro solidny to to chyba najlepszy wybór do 200 zł, wygląda też świetnie, Jeszcze wysyłka za darmo.

Jeśli nie wiesz co to jest kalibracja/auto kalibracja to rzeczywiście lepiej będzie gdy kupisz tego Denona.To magnetofon nie byle jaki tylko rzeczywiście może być problem z częściami gumowymi jak napisał wyżej kolega. I nie dotyczy to tylko tego modelu lecz niemal wszystkich...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.