Skocz do zawartości
IGNORED

GRADO PRESTIGE GOLD

okonionen

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...

Wlasnie zakupilem ta wkladke. Jestem zaskoczony! Gra razem z gramofon Technics SL-D303. Swietny dol, niezly srodek, ale narazie troche przytlumiona gora, wkladka sie narazie rozgrzewa, ale wszystko wskazuje na to, ze dobrze wybralem.

Z wkladka dostajemy dwie srobki z wkretami do zamocowania, instrukcje, gwarancje a wszystko w malym pudelku. Wkladka wyglada solidnie, ma zlocone koncowki i plastikowy trzymak, by mozna ja bylo manewrowac podczas podlaczania kabelkow i mocowania jej na handshell`u.

Oprocz tego uslyszalem wiecej szczegolow, jest bardziej precyzyjna, ale jednoczesnie nic od siebie nie dodaje, jak winyl zostal nagrany tak go odtworzy :)

Miejsce zakupu: topwinyl.pl (polecam sklep, zawsze wszystko zgodne z opisem i zadnych problemow z dostawa)

Cena: 470 zl.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Solidna wkładka moving iron. Cena 470zl to aktualna cena detaliczna dystrybutora - jest promocja na asortyment Grado. Dolar w dołku. Ten plastikowy element ("trzymak") służy do wyjmowania igły podczas jej wymiany. Miłych odsłuchów :)

Do wyjmowania igly? A ja go uzylem tez jako trzymaka :) I szczeze powiedziawszy udalo mi sie podlaczyc kable i przykrecic ja bez oporu :)

Dzieki!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 2 tygodnie później...
  • 4 lata później...

Chciałbym odświeżyć ten temat.

Od kilku dni jestem posiadaczem - dodam,że szczęśliwym - tej wkładki:)

Mam pytanie do użytkowniów przedwzmacniaczy. Chciałbym dostosować ustawienia przedwzmacniacznia dokładnie do parametrów tej wkładki.

Może ktoś z Was już to wcześniej robił.

Mam preamp pro - ject phono box s. Tak więc chodzi o ustawienia: gain, load capacity oraz load impedance.

z góry dzięki za pomoc.

g.

• 2 lata później...

też właśnie stałem się posiadaczem tej wkładki - load impedance producent zaleca 47k, gain ustawiam tak, żeby poziom na wskaźnikach w przedwzmacniaczu był 0dB a pojemność na słuch bo nie mam pojęcia ją wyliczyć - gdzieś znalazłem że indukcyjność tej wkładki jest 45uH - może to jakaś wskazówka do dobrania pojemności.

• 1 rok później...

ta wkładka jest zamulona (grado) tak jak i audiotechnika AT100 ,trzeszczy i nie ma góry,,, wylądowała w śmietniku ale ożywiłem inny rarytas empire MC5M produkowana przez Benz (kupilem do niej nówkę sztukę igłę na amerykańskim Ebay) i to dopiero potrafi zagrać! Dla mnie gra lepiej jak Dynavector KARAT 17D2MR ! Wniosek? tanie wkładki przy dzisiejszej jakości muzyki z odtwarzaczy strumieniowych bądż CD nie mają żadnych szans. Ja je niestety porównuje.....Dynavectora mogę w drodze wyjątku sprzedać lub zamienić na coś....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.