Skocz do zawartości
IGNORED

Który amplituner wybrać?Denon, Pionee..

moonraker

Rekomendowane odpowiedzi

W temacie: nie sluchalem Pioneera 814 w ogole. Sluchalem 712, ktory byl dla mnie za drogi w stosunku do 512 (uwzgledniajac jednakze ze byl lepszy i posiadal - choc dyskusyjna - wieksza funkcjonalnosc). To co ja wybieram w odpowiednich przedzialach cenowych, to Ty Elfan doskonale wiesz, bo jak sam przyznales, pilnie czytasz moje wynurzenia. Jezeli nie wali Ci sie wiec caly mechanizm wnioskowania, to wiesz ze moje wybory sa logo-aware i czesto w poprzek (moze na zlosc, kto wie) forumowej mitomanii. Bo wiesz, ja uzywam do tego wyboru - byc moze niedoskonalych - uszu. Nie oczu. Rzecza charakterystyczna moich opinii o sprzecie posiadanym przeze mnie, nawet jezeli zamierzam go sprzedac (co robie czesto, bo mam takie hobby), jest to ze staram sie je uwiarygodnic wskazaniem wad, ktore zawsze sa - nawet jezeli spedzilem 2 tygodnie na odsluchach roznego szmelcu i w koncu wybralem cos, co mi sie najbardziej podobalo. I nikomu nie wciskam prawd objawionych.

Mariusz,szczeze powiem Ci ze bardzo Ci dziekuje.Gadasz nie kiedy dziwne rzeczy,wku....... Cie moje wpisy,ok rozumiem to.Ale jak sie Ciebie o cos poprosi to widac ze jestes w tych sprawach doswiadczony i poprostu nie sciemniasz.A to jest bardzo wazne,przynajmniej dla mnie.A ten wpis sie napewno komus przyda.

Pozdr

Pizemel,no wiesz trudno to wyczuc,bardziej chodziło mi tu o emocjonalne podejscie do elektroniki Kody.Poniewaz tego dvd nie widziałem na zywo.Nie sugeruje ze to musi byc juz od razu szajs nic nie warty,bo moze tam w srodku znajduje sie soniak albo jeszcze cos innego firmowego.Bardziej obawiał bym sie w dvd mniej znanej marki o sam naped,chociaz to róznie bywa bo np dvd Yamahy 540 sie sypia strasznie.Wiec tak jak mówie to róznie bywa.

P.S i jesli Mariusz chodzi o sprzet stereo jaki masz,to nie wiem,moze mnie źle zrozumiałes czy jak,ale np twoje fonary czy Gainclone sa według mnie niezłymi klockami i skrzynkami.Kolumny na świetnych przetwornikach(seas albo Peerless chyba czy sie myle?) nie słuchałem ale to juz mówi samo za siebie,jak i sam Gainclone.Naczytałem sie o nim na DIY i tez nie słuchałem bo to specyficzny klocek i nie łątwo tak go w sklepie posłuchac:) ze zrozumiałych powodów,ale przeczuwam ze musi grac niezle jak na swoja cene,co w sumie w DIY jest nie dziwne.Sam mysle czy nie zlecic komus zeby takie cos mi sklecił;).Dlatego to pisze,nie zebym sie podlizywał czy cos w tym stylu,ale bardziej chodziło m io to zeby Ci wytłumaczyc ze jak wspominałem o Twoich sprzetach(Gainclone czy fonary w innych temacie) ze to tylko tak Ci troche na złość:) (bo mnie twoje wpisy lekko zdziwiły)ale napewno nie w sensie krytykowania tego czy cos w tym stylu.

Elfan

Krytykujesz jakiekolwiek podpieranie się oceną sprzętu na portalach czy w fachowych czasopismach. Fachowcy tracą dni, tygodnie aby prawidłowo ocenić dany model. Oczywiście że są to w pewnym stopniu oceny subiektywne na które ma zapewne wpływ sympatia do danej marki czy kasa, tzn. np. dobry reklamodawca. Nie wierzę natomiast żeby jakiś szanowany medialny wydawca pozwolił sobie na ocenę niezgodną z rzeczywistością, nie będzie ryzykował straty grona swoich czytelników którzy również w znacznej części są fachowcami.

Ty zaś wydajesz swoją miażdżącą krytykę pionka 814 na podstawie odsłuchu dokonanego między półką z płytami a kasą w MM. Kiedy tego słuchałeś, z Twojego wpisu wychodzi że wczoraj bo wcześniej o tym nic nie wspominałeś. Z czym porównywałeś że tak źle wypadł, z kolibrem?

Jaka jest Twoja wiarygodność skoro od miesięcy krytykujesz ten model pioneera a go nawet nie słyszałeś. Pewnie zaraz stwierdzisz że słuchałeś go rok temu, zanim jeszcze wyszedł, tylko w poprzednich wątkach zapomniałeś o tym wspomnieć.

Może z czasem, tak jak Mariusza, będą mnie bawiły Twoje wypowiedzi, niestety na dzisiaj są dla mnie żałosne.

krzych,niech Ci bedzie...........nie mam czasu i siły juz odpowiadac na twoje źale ze kupiłes to co kupiłes.Twój wybór i tyle,ja wrazłe tylko swoja opinie,nie chcesz słuchac to idz posłuchaj muzyki albo cós.......

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.