Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zmienić odtwarzacz Sony CPD-X779ES ?

patkos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, powoli zaczynam myśleć nad zmianą mojego odtwarzacza Sony CPD-X779ES na coś nowszego i lepiej grającego.

Laser jest perfect, odtwarza nawet pęknięte płyty. Chciałbym spróbować jednak czegoś innego.

Obawiam się, tylko, że stary Soniak rozniesie nowsze konstrukcje na łopatki miło upływu lat.

Porównywałem na razie z NAD M5 i CA Azur 840C, oba poległy już na starcie.

Do innych droższych CD nie mam dostępu żeby posłuchać ;/

Tylko może technologią poszła do przodu i ktoś jednak stworzył coś lepszego ?

Czy ktoś porównywał 779ES z innymi odtwarzaczami i może polecić coś lepiej grającego w każdym aspekcie ?

Może jakaś Wadia albo McIntosh ?

Odtwarzacz musi mieć wyjścia XLR.

Budżet to max 8000zł, może być używany.

Powinien też być estetyczny z wyglądu ;).

Reszta systemu: NAD M3, KEF XQ40

Według tego co czytałem gdzieś wokoło testu Hegel Mohican nikt już nie produkuje napędów stricte cd i wielu innych elementów więc zdobycie naprawdę dobrego CD może być trudne i niekoniecznie opłacalne. Obecne CD z funkcją DAC lepiej odtwarzają pliki z komputera po USB niż płyty cd, takie czasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.