Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka końcówka mocy klasy Hegla H4SE czy Audia Flight FLS-4?

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

Ma grać z Sonus Faber Olympica III.

Czy według was można znaleźć wzmacniacz zintegrowany w dobrej cenie i takiej klasy jak wymienione końcówki?

Gość numik

(Konto usunięte)

W tej grupie jest jeszcze Leema

Nie znam tych końcówek, ale poznałem szkołę każdej z tych firm na wzmacniaczach i wygrała Audia Flight. Hegel daje czysty dźwięk, ale lekko..hmm....sterylny, Leema jest po środku, przy dużej przejrzystości i czystości dodaje trochę więcej klimatu, masy, wypełnienia. Audia Flight do tego wszystkiego, przy ogromnej mikrodynamice, rozdzielczości i detaliczności dodaje niesamowitą barwę, emocje, doznania. Minimalnie ogranicza makrodynamikę, ale to zabieg konieczny, przy innych jej cechach nie dałoby się tego połączyć.

Więc tak, dla mnie: Hegel to taki trochę "młot", nie bezduszny jak niektórzy uważają, nie nie, znakomity - ale trochę jak "młot" - czysto i mocno przekaże wszystko co dostanie...ale ciut brak "barwy", Leema jest bezpiecznym środkiem, Audia Flight łączy wszystkie zalety tranzystora z niektórymi zaletami lampy, ale w pozytywnym znaczeniu. Uzależnia i hipnotyzuje, grając jednocześnie bardzo czysto i dokładnie, rozdzielczo, dalsze plany wyborne. To ogromna zaleta AF

Czy według was można znaleźć wzmacniacz zintegrowany w dobrej cenie i takiej klasy jak wymienione końcówki?

Jestem za !!! Wzmacniacz zintegrowany klasowo odpowiadający końcówkom stereofonicznym.

Oczywiście wzmacniacz zintegrowany, jak sama nazwa wskazuje musi !!! posiadać...

Maksymalnie dwa / trzy wejścia liniowe.

Jedną parę wejść XLR.

Wejście optyczne / lub wejścia optyczne dla konsoli PlayStation 4 Pro.

Klasa A ... 200W / 400W ... Do słuchania muzyki.

Klasa AB ... 400W / 800W ... do grania w gry, i oglądania filmów.

Nieziemski wygląd... Głębszy niż szerszy : )

DAC... USB IN

Chciałbym zobaczyć taki PIEC zintegrowany ...

giphy.gif

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

• 3 tygodnie później...

Nie znam tych końcówek, ale poznałem szkołę każdej z tych firm na wzmacniaczach i wygrała Audia Flight. Hegel daje czysty dźwięk, ale lekko..hmm....sterylny, Leema jest po środku, przy dużej przejrzystości i czystości dodaje trochę więcej klimatu, masy, wypełnienia. Audia Flight do tego wszystkiego, przy ogromnej mikrodynamice, rozdzielczości i detaliczności dodaje niesamowitą barwę, emocje, doznania. Minimalnie ogranicza makrodynamikę, ale to zabieg konieczny, przy innych jej cechach nie dałoby się tego połączyć.

Więc tak, dla mnie: Hegel to taki trochę "młot", nie bezduszny jak niektórzy uważają, nie nie, znakomity - ale trochę jak "młot" - czysto i mocno przekaże wszystko co dostanie...ale ciut brak "barwy", Leema jest bezpiecznym środkiem, Audia Flight łączy wszystkie zalety tranzystora z niektórymi zaletami lampy, ale w pozytywnym znaczeniu. Uzależnia i hipnotyzuje, grając jednocześnie bardzo czysto i dokładnie, rozdzielczo, dalsze plany wyborne. To ogromna zaleta AF

Końcówki Hegla grają trochę inaczej niż ich wzmacniacze zintegrowane, więc jeśli nie słyszałeś to nie pisz na ich temat. Zresztą z Audią jest podobnie.

H30 jest leciutko ocieplona i bardzo naturalna, bardzo jej daleko do młota czy grania typowo "mocarnego" z brakiem barwy. Przeciwnie, barwa jest niezwykle naturalna, słychać właśnie taki prawie-lampowy sznyt. Jest tego docieplenia dokładnie tyle, żeby brzmiało to ściągająco, emocjonująco, prawdziwie, ale bez żadnej przesady, zagęszczenia, przesadnego ocieplenia.

Końcówki Audii grają bardzo podobnie - właściwie trudno mi znaleźć większe różnice, to tak samo granie emocjonujące, żywe, prawdziwe.

Spowolnione, z ograniczeniami makrodynamiki, wrażenie dają integry Audii (właściwie to słyszałem to z Audii Flight Two, nie mam pewności jak inne) z niektórymi kolumnami - i to nie lekkie ale takie, że muzyka przestaje być angażująca, nóżka nie chodzi, człowiek zaczyna się nudzić.

Końcówki są zupełnie inne i żadnych problemów tego typu nie ma.

Ma grać z Sonus Faber Olympica III.

Hegla bardzo polecam H30 (H20 jest też dobra, ale to już nie jest dźwięk tej klasy; H4SE nie słyszałem więc nie wiem), znakomite granie.

Końcówka Audii też będzie bardzo dobra, to świetne wzmacniacze, mógłbym żyć z takim zamiast Hegla.

Nie wierzę za bardzo w integrę (a zwlaszcza w sensownej cenie!) która zagra tak dobrze jak któraś z tych końcówek. W portfolio Hegla ani Audii żadna nie gra na zbliżonym poziomie.

Gość numik

(Konto usunięte)

Spowolnione, z ograniczeniami makrodynamiki, wrażenie dają integry Audii (właściwie to słyszałem to z Audii Flight Two, nie mam pewności jak inne) z niektórymi kolumnami - i to nie lekkie ale takie, że muzyka przestaje być angażująca, nóżka nie chodzi, człowiek zaczyna się nudzić.

Końcówki są zupełnie inne i żadnych problemów tego typu nie ma.

jak pisałem, końcówek nie znam, miło poczytać i się czegoś dowiedzieć. Co do integry Audii miałem tak na kilku ic w tym Harmonix, w paru miejscach poza PL polecono mi ic Signal Projects (nie stać mnie) i ...Oyaide (stać)....synergia, nóżka tupie, nic nie zwalnia

może np unison research unico 200 ?

>keyop w jakim zestawieniu te opinie? Z jakims pre czy bezposrednio zdaciem?

H30 bezpośrednio z Luminem, bez pre.

Audia z pre (też Audii). Też Lumin jako zródło (i z integrą Audii też Lumin).

Więc wpływ źródła na wrażenia odsłuchowe raczej mały.

H30 słuchałem też kilka dni z DCS Puccinim (też bezpośrednio, bez pre) - oczywiście to inne granie niż z Luminem, ale również muzykalne i wciągające (wbrew dawnym stereotypom co do DCSa), emocjonalnie podobne.

jak pisałem, końcówek nie znam, miło poczytać i się czegoś dowiedzieć. Co do integry Audii miałem tak na kilku ic w tym Harmonix, w paru miejscach poza PL polecono mi ic Signal Projects (nie stać mnie) i ...Oyaide (stać)....synergia, nóżka tupie, nic nie zwalnia

Kablami nie mieszałem, mozliwe że to ich wina - recenzje integr Audii raczej nigdy nie sugerowały grania spowolnionego i mało wciągającego (acz zetknąłem się z taką opinią w sklepie który miał tę markę kiedyś - podobno poprzedni dystrybutor z niej zrezygnował właśnie z powodu takiego grania, więc opinie najwyraźniej bywają różne).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.