Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w podłączeniu Kina Domowego

devilll

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy mogę prosić o pomoc w podłączeniu wszystkich sprzętów, co jak i gdzie?

Sprzęt do podłączenia to :

TV Panasonic TX-65DX750E

Dekoder Orange- Samsung ICU100

Konsola XBOX 360

Odtwarzacz multimedialny/sieciowy - HiMedia H8 Octa Plus

Projektor FULL HD BenQ W1000+

Amplituner Onkyo TX-NR609

Jak to wszystko połączyć i jakimi kablami aby grało i huczało? :) Dodam, że jeśli chodzi o oglądanie TV to chciałbym, aby głos szedł poprzez TV kiedy wzmacniacz jest wyłączony, a np kiedy wzmacniacz włącze i przełącze na odpowiednie gniazdo to głos leciał z głośników, nie wiem czy tak da rade podłączyć, zdaje się na waszą wiedzę. Nie wiem też czy mój wzmacniacz ma opcję przesyłania sygnału kiedy jest w StandBy, niedawno go kupiłem i nie testowałem jeszcze, jestem w trakcie remontu, przeprowadzki i nawet nie ma czasu.

Źródła przez HDMi do wejść, TV na wyjściu,

Przepuszczanie pasywne ustawisz w "ustawieniach HDMI" , możesz też ustawić żeby to wygodnie chodziło automatycznie.

Wszystko znajdziesz w instrukcji ;>

3e87928c0893cfe4396551059ad2551f.jpg

Wszytko możesz przez hdmi (1.4b) połączyć bez problemu. Masz wejscia hdmi opisane :)

Jeśli Amp av posiada Hdmi (ARC) to TV będzie też odbierać. Jeśli nie to Tv i Amp za pomocą przewodu optycznego połącz.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

OK a powiedzcie jak połączyć Projektor? No bo ampli z tv połączę przez HDMI Out. A co z projektorem?

W Hi Media mam tylko jedno HDMI, rozumiem, że jeśli chce mieć obraz na projektorze to muszę połączyć Hi Media z Projektorem poprzez HDMI, ale wtedy już nie połączę Hi Media z Ampli poprzez HDMi.

Ok, jeszcze jedno pytanko. Załóżmy mam juz wsio podłączone, powiedzmy ze wyjście HDMI z ampli idzie do TV. Uruchomię jednocześnie powiedzmy XBOXA i HiMedia, z którego urządzenia mi sie ukaze obraz? Aby sie ukazał obraz z jednego sprzętu, inny musi być rozumiem wyłączony czy jak to będzie?

Pytanie może głupie, ale ekspertem w tych sprawach nei jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.