Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do HK670+HK750

Snajper

Rekomendowane odpowiedzi

Co dobrać do takiego zestawu w okolicach 3kPLN?

Muzyka jak w profilu, czyli raczej mocniejsza niż słabsza, pokój ok. 25mkw. Raczej chyba podłogowce, bo jakoś nie spotkałem się z monitorami, które pozwoliłyby na 25 metrach słuchać bez nerwowego przebierania palcami... Ale z drugiej strony mam trochę problemów z miejscem w pokoju, więc być może monitorki pomogłyby mi je rozwiązać...? Sam nie wiem.

I jeszcze byłoby fajnie, gdyby grało to wszystko dobrze również cicho. :)

B&W 603 S3? Może coś od Infinity (np. Kappa 400)? Albo Avance? JMLab? Można głowę ukręcić, jak się zerknie na oferty w takim przedziale cenowym... :/

Chciałbym uderzyć w odsłuchy mając 3 do 5 typów, bo nie sądzę, żebym po przesłuchaniu 20 kolumienek był mądrzejszy, niż jestem teraz... ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/13318-kolumny-do-hk670hk750/

Nie zapomnij o "moich" Phonarach. Nowe troszke przekraczaja budzet, ale IMO warto. Mam dosc oryginalny na forum poglad ze sposob grania B&W 602 i 603 nie do konca jest zgodny z preferowana przez Ciebie muzyka. Drugi moj oryginalny poglad to to, ze VA Bach calkiem dobrze reprodukuja na interesujacych nas powierzchniach tzw. "roczek" czy "dzezik". Budzet tez przekroczony, ale jakos ostatnio byl wysyp na second handzie.

Wydaje mi się, że różnica polega na kolorze obudowy (pod nową serię AVR i DVD), chociaż wzmak jest chyba o 5W mocniejszy. Odniosłem również wrażenie, że mechanizm CD działa ciszej i nie wystepują tutaj tak duże kłopoty z CDRami jak w modelu poprzednim. Wracając do twoich kolumn to mogę z czystym sumieniem polecić monitory Jamo D830 (Concert 8), twój wzmak napewno je dobrze napedzi. Możesz pobawiać sie Jamo, ale pamiętaj, że seria Concert to jest zupełnie inna bajka niż pozostałe modele Jamo.

Sam sluchalem i porownywalem obydwie serie harmana (czarna i srebrna) i nic nie wyslyszalem. Zadnych roznic. A sie naprawde staralem. I z tego co rozmawialem ze sprzedawcami to faktycznie jedyna roznica lezy w kolorze. I w cenie.

-> tomc

W moim hd750 naped pracuje ze standardowa glosnoscia (czyli dosyc glosno), ale czyta kompletnie wszystko. Wszystkie rodzaje i kolory cdr, cdrw (wszystkie predkosci nagrywania na komputerowej nagrywarce), piratow i tloczonych. Wydaje mi sie wiec, ze roznica nie lezy w modelu (hd750 czy 755), tylko w zastosowanym napedzie (sony albo sanyo).

A glosniki uzywam jak w 'o mnie' i naprawde jestem mile zaskoczony, gdyz nie sadzilem, ze potrafia one az tak dobrze zagrac.

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Oto różnica:

LX2004 i LX2003:

[obrazekLUKASZ-218178_1.jpg] [obrazekLUKASZ-218178_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2-100001425 1170261906_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzie jest bass-reflex?? :P ;)

[obrazekLUKASZ-218485_1.jpg] [obrazekLUKASZ-218485_2.jpg] [obrazekLUKASZ-218485_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2-100001410 1170261933_thumb.jpg

post-2-100001411 1170261931_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.