Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z kolumnami

Adrian_66417

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupilem uzywane kolumny stx 360 i mam taki problem,wkladam kable do kolumn zakrecam nakretka i nic nie gra 0 reakcji co mnie zdziwilo bo sprzedajacy zapewnia ze dzialaja na 100% a jak podlaczam swoje stare kolumny to wszystko gra jak nalezy, dodam ze jak odkrecilem te kable od kolumny i podotykalem nakretki dookola to przez chwilke zagraly czego to moze byc przyczyna? Wzmacniacz mam Yamaha rx v361

https://www.audiostereo.pl/topic/133246-problem-z-kolumnami/

troche chaotycznie to napisałeś

"pomacałeś" mocniej w okolicy gniazd kolumn i zagrało ?

może kurier troche za brutalnie je potraktował ?

gniazdo jest przykręcane ? odkrec delikatnie - był ty przypadek ze jednemu forumowiczowi wypadły z transporice "wtyczki" - kable nie były przylutowane - tylko na "wtyczki" jak w samochodowych instalacjach elektrycznych

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

troche chaotycznie to napisałeś

"pomacałeś" mocniej w okolicy gniazd kolumn i zagrało ?

może kurier troche za brutalnie je potraktował ?

gniazdo jest przykręcane ? odkrec delikatnie - był ty przypadek ze jednemu forumowiczowi wypadły z transporice "wtyczki" - kable nie były przylutowane - tylko na "wtyczki" jak w samochodowych instalacjach elektrycznych

przepraszam za chaotyczne pismo mniej wiecej chodzi o to ze jak odkrecilem nakretke,wlozylem kable w dziurki i zakrecilem to kolumny nie dawaly oznaki zycia a jak wyciagnalem + i - z kolumny i podotykalem zakreconego wtyku to chwilke zagrala kolumna raczej nie mozliwe zeby w transporcie sie uszkodzily bo naprawde bardzo dobrze byly opakowane nastepna rzecz taka ze jak odkrecilem bodajze to jest na 4 sróbki imbus to za tym znalazlem zwrotnice i do zwrotnice przylutowane kable poszczególnych glosników nic wiecej wszystko moim zdaniem "laika" wyglada na ok a te gniazdo w kolumnach tak wyglada jauj5j.jpg

a duzo masz "oskrobane" kabla na koncu ?

moze za daleko włozyłeś i sie oparło na izolacji ?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Gość rydz

(Konto usunięte)

jak odkrecilem nakretke,wlozylem kable w dziurki i zakrecilem to kolumny nie dawaly oznaki zycia a jak wyciagnalem + i - z kolumny i podotykalem zakreconego wtyku to chwilke zagrala kolumna

Ja pierniczę , to kolumny bezprzewodowe .:)

Poważniej .

odkrecilem bodajze to jest na 4 sróbki imbus to za tym znalazlem zwrotnice i do zwrotnice przylutowane kable poszczególnych glosników

Kable od gniazd przylutowane do zwrotnic ?

jeśli w srodku nic nie gonia luzem i wszystko jest przylutowane to osobiście skończyły mi sie pomysły

jedynie uważaj żeby zwarcie sobie nie zrobic

ostateczne próba - dotykam kablami bezpośrednio na nakretke - tam gdzie zagrało przez chwile - tylko nie zewrzyj !

jeśli w srodku nic nie gonia luzem i wszystko jest przylutowane to osobiście skończyły mi sie pomysły

jedynie uważaj żeby zwarcie sobie nie zrobic

ostateczne próba - dotykam kablami bezpośrednio na nakretke - tam gdzie zagrało przez chwile - tylko nie zewrzyj !

ok bede jeszcze kombinowal :

Troche mało te nakrętki trzymają gwint wtyków (nie widać go prawie) ..może tam leży przyczyna.. i jest słaby kontakt..

..hmm..

ogolnie to wyczytalem na internecie zeby sprawdzic bateria 1.5v czy glosniki nie sa popalone i wszystkie glosniki sa ok bo sprawdzalem

tez pisali zeby przez zwrotnice sprawdzic ale nie wiem jak bo dotykalem tych nakretek na zwrotnicy przez baterie i nic sie nie dzialo :P

Jak głośniki ok to odkręć wtyki od nakrętek i zakręć jeszcze raz.. i sprawdź..

..jeśli nie pomoże.. mogą jeszcze być zimne luty..?

..elektronik - fachowiec potrzebny..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Jak głośniki ok to odkręć wtyki od nakrętek i zakręć jeszcze raz.. i sprawdź..

..jeśli nie pomoże.. mogą jeszcze być zimne luty..?

..elektronik - fachowiec potrzebny..

juz dziala wystarczylo inaczej ulozyc kabel i mocno przykrecic do gniazd sam kombinowalem bo wczesniej brat to robil i na brata wzmacniaczu wiec to bylo robione na szybko dzieki za podpowiedzi :)

jedno pytanko czy jesli podlacze pod wieze 50w 1 kolumne to sie nie spali wieza ani kolumna? czy cos moze sie stac? bo brat mi mowi ze spale wieze

jak z drugiego gniazda bedzie wisaiał goły kabel i sie zewrze to coś wywali na bank

zdemontuj kabel całkowicie w kanale w którym nie ma kolumny

poprawnie i mocno skreć gniazda

daj balansem na kanał przypiętej kolumny

ciesz sie dzwiekiem :)

jak z drugiego gniazda bedzie wisaiał goły kabel i sie zewrze to coś wywali na bank

zdemontuj kabel całkowicie w kanale w którym nie ma kolumny

poprawnie i mocno skreć gniazda

daj balansem na kanał przypiętej kolumny

ciesz sie dzwiekiem :)

nie rozumiem zabardzo co napisales bo zapytalem czy moge podlaczyc pod wieze 50w na jakis czas kolumne 1 jedno gniazdo w wiezy mam puste nic nie wisi

nic nie było o pustym gnieżdzie - ale mniejsza o to

mozesz - pod warunkiem że nie bedziesz próbował "nadrobić" poziomu głośności dając na pełny gwizdek

jak beziesz grał max na tak zwaną 12 to nic sie nie stanie

nic nie było o pustym gnieżdzie - ale mniejsza o to

mozesz - pod warunkiem że nie bedziesz próbował "nadrobić" poziomu głośności dając na pełny gwizdek

jak beziesz grał max na tak zwaną 12 to nic sie nie stanie

nie wazne :p dziekuje za odpowiedz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.