Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Avance Alpha 220i?

Jan_67039

Rekomendowane odpowiedzi

Głośniki to Scan-Speak 18W8542-06 i Vifa D27TG-45 06. Czytałem, że taki sam model głośnika niskotonowego stosował Proac w modelu Studio 100. Obie konstrukcje(avance alpha 220 i proac studio 100) grają podobnie.

Jakbyś jeszcze zapodał, czego Ci brakuje w tym, co produkuje to Onkyo.

Masz od starego Rotela z pełną barwą i agresją po nowsze jego produkty, a także francuzy,

Hegla czy Creeka; zależy, czego słuchasz i właśnie czego szukasz.

Może wtedy ktoś Ci coś podrzuci na początek.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Głównie blues, jazz, rap. Chcialbym wydusić pelneną głebię. Wydaje mi sie, ze onkyo nijak gra- plasko. Szukam dosyć ciepłego/ miekkiego dźwieku. Interesują mnie sprawdzone konstrukcje, nawet i vintage. Czy Cambridge Audio azur 640A lub Rotel RA980BX bedą ok?

To, co opisałeś jako twórczość tego Onkyo jest dla mnie synonimem ciepła i miękkości ;-))

Słucham też bluesa w dwóch odmianach i jazzu raczej akustycznego, choć Corea,

czy Marcus Miller nie są mi obcy, a używam dynamicznego i ( zbyt przed poprawkami ) ciepłego Soniaka.

Jak masz gdzieś w okolicy posłuchaj; szczególnie polecane modele to te z ES, ale uważam, że również

serie podstawowe np. z QS też są godne polecenia. Moc minimum to jednak 40W.

Sprawdź na hifiengine, bo ci z ogłoszeń wypisują różne banialuki.

Cambridge to dobry wzmacniacz, biorąc pod uwagę preferencje, ale starsze Rotele

są dość chłodne i szczegółowe, więc odsłuch też byłby bardzo wskazany.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jeśli można spytać, to gdzie będziesz słuchać - koło Świnoujścia, czy Wołosatego ?

Pozwoli to zawęzić krąg możliwych lokalizacji.

Poza tym, może masz w presecie wybrane małe kolumny i stąd dziwne brzmienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.