Skocz do zawartości
IGNORED

porady mi trza, co do dali 104

CrazyMartin

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

mam glosniki dali 104, wyjadacze powinni wiedziec co to za sprzet, podobno legendarne i bardzo chwalone w owym czasie, podlogowe stojace. racze z tych wiekszych

niestety mam maly pokoj, zastawiony troche sprzetami do robienia muzyki, kolumny stoja po 2 stronach biurka

glownie chodzi mi o dobry odsluch gdy sobie brzekole na moich sprzetach, i tylko do tego w sumie, no i mp3 + dzwiek z komputera

mam mixer behringera, na razie mniejszy ale bede mial wiekszy - konsolete 24 kanaly, dobra karte dziwiekowa, audiophile usb firmy m-audio 24bity 96khz

mam do tego wzmacniasz sony, jakis badziewny,

ta-f345r z 6 lat twemu kupilem go za 450z to chyba najniszy z klasyl

ogolnie jest dobry, gra glosno :) nie szumi

ale, niestety basy sa cienkie, dziwiek malo klarowny, ogolnie nieciekawie, szczegolnie w moim malym pokoju, w wiekszym pokoju sprawowalo sie to lepiej.

mysle ze wymiana wzmacniacza duzo by pomogla, bo czytam tutaj ze nawet sony esy maja jakies cienkie basy

a co dopiero moj

co polecacie? do tych kolumn musi byc chyba jakis mocny wzmacniacz z kopiacym basem zeby je poruszyc, tak cos czuje

a moze te dali 104 to w dzisiejszych czasach to zlom? i 6 lat temu byly dobre?

slucham muzyki elektronicznej, raczej dynamicznej, slucham tez normalnej, ogolnie wszystkiego

chcialbym zeby wszystko dobrze brzmialo, i zeby te basy byly lepsze :(

pewnie zalecicie mi wymaine kolum na jakies male monitory cos tak czuje

pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/13378-porady-mi-trza-co-do-dali-104/

Spokojnie - masz bardzo dobre kolumny!!! Z małymi pokojami to już tak bywa, że jak się wstawi dużą kolumne to albo basu jest za dużo albo niema go wcale, ale oczywiście można sobie z tym poradzić - trochę pojeździc kolumnami po pokoju powiesić jakaś makatkę na ścianie (wytłumić) itp. Ale miało być o wzmacniaczu do Dali- Wzmacniacz do Dali to Arcam - stara i nowa seria Alpha idealnie się komponuje ze 104 bardzo dobre efekty słyszałem też z zestawienia Dalaków z Pioneerem A400X - można też sprawdzić Cambridge Audio ale bas może być trochę słabawy. Ostatnio kolesiowi zorganizowałem Dali 202 i Arcama Alpha 6plus (pierwszy powazny system wżyciu) - efekt znakomity - po prostu synergia.

>jedno jest pewne. Do 104 -ek nie potrzeba silnego wzmacniacza by je ruszyć. Inna sprawa, że z dobrym, mocnym piecykiem potrafią narobić niezłego łomotu w dobrym stylu i czego jak czego ale basu i wykopu to im nie brakuje. Jedno jest pewne, są lepsze niz którakolwiek kolumna z obecnej serii Dali z dwoma 00 w nazwie. Przez te sześć lat w technice głośnikowej nie bylo rewolucji. A napewno nie w firmie Dali.:-)))

Wdzięczne paczki, mało wymagajace, maskujace wiele wad budżetowego sprzętu.

Słuchaj Zegarmistrza bo dobrze typuje. Ja czytając "z czego" i czego słuchasz dodam jeszcze jedno: Yamaha serii 4... lub 5...Mocne piecyki, może nie tak wysublimowane jak Arcam ale jeżeli Twoim priorytetem jest łojenie to chyba bedzie blisko !;)

Pozdrawiam!

Croolick

ostatnio kolega kupil sobie elaki jakies z metalowymi membranami, tez stojace, 3 glosniki w kolumnie zdaje sie

po drodze wpadl zeby porownac

i one to dopiero byly ostre

a dwa, basy mialy bardziej ala niemieckie techno i mniej srednicy od moich dali, bardziej efekciarskie

dali raczej bardzo ostre nie sa, potrafia grac dynamicznie i maja jasna srednice

ale z basem chyba roznie bywa

moj obecny wzmacniacz jest za lagodny i ospaly do nich, potrzebuje cos z sprezystym basem i ladna gora, bo srednica bedzie dobra na tych dali tak mysle.

co sadzicie o takim wzmacniaczu?

dobry jest ten 30es?

ktos mial stycznosc?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dali 104 - nie ma sie czego wstydzic, sony 30 es tez niczego sobie, powinny dobrze wspolpracowac. Mysle sobie ze MF (taki z czarnym lakierowym frontem, nie pamietam modelu) bylby pasowal bardziej.

Jednak z tego zrodla ktorym obecnie dysponujesz nie wycisniesz nawet 50% mozliwosci ww sprzetu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.