Skocz do zawartości
IGNORED

DVD do stereo (do oglądania filmów)?

smog

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu w tym dziale?

Bo nie mam i nie będę budował kina domowego. Posiadam ortodoksyjny zestaw stereo, nawet bez pilota do wzmacniacza.

A teraz na poważnie.

DVD potrzebuję do oglądania filmów (najczęściej tych z gazet) czasami do posłuchania mp3, czasami VCD.

Problem w tym, że zupełnie się nie wyznaję na nowych formatach.

Jak jest z podłączeniem do stereo? Np. ktoś chwalil Panasonica bo ma wyjście dolby digital na stereo.

Może ktoś z was używa w ten sposób dvd i mi doradzi.

Chcę kupić coś naprawdę niedrogiego (do 500zł) np panasonic s27 i nowego.

Nie zależy mi na super dzwięku. Bardziej na dobrym obrazie, i żeby czytał wszystko.

Coś polecicie?

Ja chwaliłem. DVD-S27, ostatnio za 399 PLN w MM. Ma dekodery DD i DTS na wyjściach analogowych 2.0. Z wyjść wizyjnych composite RCA i composite/S-video/RGB na scarcie. Wg mnie do telewizora w zupełności wystarczy.

Ja akurat mam model 47 czyli stopień wyższy. Ale przypuszczam, że są bardzo podobne jeśli chodzi o jakość wizji i dźwięku. A wizja jest naprawdę bardzo dobra. Czerń jest czarna a biel biała. Czyli tak jak powino być w dobrym DVD. Obraz jest wyjątkowo stabilny i nie migoce. Ma wiele fajnych opcji poprawiających dźwięk i wizję na wypadek DVD słabszej jakości. Osobiście jednak nie korzystałem bo nawet piraty czy przegrywane chodzą bezproblemowo i z zadowalającą jakością. Natomiast świetną sprawą jest sterowanie płyt z plikami jpg czy mp3. Super jasna rozpiska, łatwo znaleźć szukany plik i szybko go odtworzyć. Powiem szczerze, że dobrze zrobione zdjęcia na cyfrówce świetnie się na nim przegląda. Sam nie spodziewałem się takiej jakości na tak dużym ekranie jak mam (32'). W kinie domowym jak dla mnie super. Dobry obraz jak pisałem i świetny dźwięk. Głębia, fundament basowy, mikroinformacje, dobre wokale i wyraźne wyseparowane dialogi. W stereo jako cd player jak i DVD-A jest już sporo gorzej. Bas nieco przejaskrawiony czasami i w najniższych rejestrach gubi kontrolę. Soprany bywają czasami lekko metaliczne a czasami o dziwo jakby ich brakowało. I format audio dvd niewiele tu zmienia. Nie ma mowy o tym by ktoś średnio osłuchanypowiedział, że dzwięki instrumjentów są naturalne. Ot po prostu dobry DVD do kina domowego i przeglądania jpgów czy posłuchania do kawy mp3jek ale nie do delektowania się muzyką w stereo. Nawet mój stary cdek Technicsa, który mnie już męczy "beznamiętną suchością" brzmienia i zacinaniem się, gra od niego ze dwa razy lepiej. Ale do KD, to świetny wybór. Zwłaszcza, że choć w instrukcji napisali, iż nie czyta DVD + czy -, to faktycznie czyta oba z tych formatów. Jedyny brak, to możliwość czytania divixa ale akurat mnie to nie przeszkadza - nie ściągam filmów z netu.

>opa

I to jest to czego szukam!

Głównie filmy, mp3 przy kawie, zdjęcia jak wpadnie rodzina. Do słuchania muzyki mam CD-ka. Dzięki za radę. Poza tym małżonka moja będzie zadowolona bo telewizor tyż Panasonic. Jeszcze tylko ją muszę przekonać do czarnej wersji bo srebrnego plastiku organicznie nie cierpię.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.