Skocz do zawartości
IGNORED

Subbofer do 1500zl - prosba o dorade

hajdzik

Rekomendowane odpowiedzi

troszkę czasu minęło - ale w końcu wyczekany sub już w domu :)

Za namową S4 Home i adka - Jamo odpuściłem

Zdecydowałem się na Klipscha R-12SW - i po pierwszych odsłuchach w domu - dobrze że Was posłuchałem :)

Na razie do testów poszedł tylko Batman vs Superman - nisko schodzi, niby delikatnie - a jednak uczucie jest extra - inaczej niż w salonie - ogólnie jest moc

W ten weekend będzie jeszcze Warcraft (moim zdaniem jeden z najlepszych filmów jeśli chodzi o muzykę), i Wielki Mur - żonka w pracy, więc nie będzie zrzędzić, że sąsiedzi nic nie słyszą :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-66982-0-02983200-1511272044_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na razie do testów poszedł tylko Batman vs Superman - nisko schodzi, niby delikatnie - a jednak uczucie jest extra - inaczej niż w salonie - ogólnie jest moc

Możesz to doprecyzować niby delikatnie inaczej a jest extra niż w salonie bo nie bardzo rozumiem .bas jest punktowy szybko sie kończy tak jak pisał Shome bo tez jestem nim zainteresowany jako drugi po remoncie pokoju ?

delikatnie - przy małej mocy - bas jest świetnie odczuwalny - niskie zejście, krótkie

w porównaniu do mojego wysłużonego Magnata 250- ogólnie jest przepaść "w zejściu"

w salonie była inna akustyka, wygłuszone pomieszczenie i jakieś 30m-35m, ja mam bez wygłuszenia 20m pokój

Jeśli włączone jest na ON - faktyczne jak przyłożysz ucho do głośnika - słychać delikatne buczenie niskim "basem"

Ale musiałem wszystko wyłączyć w domu i przyłożyć ucho do głośnika żeby to usłyszeć.

Normalnie w "trybie" dziennym nawet nietoperz tego nie usłyszy

Jeśli jest opcja na "AUTO ON" sub nie ma sygnału - to się wyłącza i wtedy nic nie słychać

te dwa czekają na weekend :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na razie jestem po przejrzeniu 4 filmów i jednego koncertu - ale jestem pewien, że klipsiak wart swojej ceny :).

W prawdzie nie słuchałem na droższych subach, ale między moim starym magnatem 250 a Klipsch R12 - jest przepaść. U sąsiada ciupie Elac Debut S10 - ale po małym pokazie stwierdził, że też chce mieć "klipsiaka" :).

Na pierwszy rzut poszedł batman vs superman. Sub pracował raczej standardowo, ale w akcjach po prostu szalał - basu było zbyt dużo - momentami źle się oglądało - musiałem nieco zmniejszać bas. Scenka w której batman ratował matke Clarka i swoim samolocikiem podleciał... no tutaj fani basu byliby wniebowzięci :).

Jako drugi film poszedł - Warcraft. Film zaczyna się dość spokojnie, maszerują sobie Orki na zlot brzydali... w sumie cicho jest - myślę zgłośnie odrobine ( w onkyo 676 - z 50 na 70).

Za jakąś minutkę, Ork zadymał w jakiś róg.... taki bas się pojawił, że aż czułem na ciele jego moc :). Niskie zejście, towarzyszące wibracje - i uśmiech na twarzy - tak, to był dobry wybór :).

Sub ustawiony na 50Hz, i połowie mocy - a bas taki, że chyba sąsiedzi dwa piętra wyżej go poczuli :P.

Do testu jeszcze poszedł koncert Nightwish - mój ulubiony koncert. W zasadzie porównywanie z moim starym subem jest zbędne. Dużo lepszy bas - w magnacie było buczenie, bas szybszy - który znacznie poprawił odsłuch.

Wrażenia po zakupie są bardzo pozytywne - nie spodziewałem się aż takiej przepaści, tym bardziej, że Klipsch R12 - to koszt 1500zł, więc jak grają te za 3-4tyś, mogę tylko podejrzewać.

Mój pokój ma 20m2 - sub ustawiony na połowe mocy, a sub robi spustoszenie :) - zero przesterowań, charczenia i tym podobnych - zapas mocy pozwala na komfortowe oglądanie scen akcji, jeśli bohater postawi stopę - my to usłyszymy - (mowa o batman vs superman - magnat tych scenek nie potrafił tak oddać).

Niskie zejście, miękki bas, zapas mocy to mocne atuty R12stki.

Gabarytowo - nie jest najmniejszy, ale jest głębszy niż szerszy - więc powinien się dobrze wpasować.

Demonstruje żonie jak gra nowy subik, żonka mówi "no ładnie.... ale czemu on jest taki kwadratowy?"

Nie wiem jak wasze żony do tematu subów podchodzą, ale moja właśnie tak :)

Więc jak chcemy z synem coś obejrzeć, czekamy aż pojedzie na zakupy, pójdzie do koleżanki lub coś w tym stylu - oglądanie robi się bardziej przyjemne - kiedy ci ktoś nie skrzeczy na uchem "to musi tka głośno grac? macie problemy ze słuchem?" :)

Adek nie smiej sie ze mnie

Wazne ze posluchalem madrzejszych i terazfilmy to czysta przyjemnosc

przepraszam ale chyba źle to odebrałes, ja nie śmieję się z Ciebie ale cieszę się, że mogłem pomóc.

Więc jak chcemy z synem coś obejrzeć, czekamy aż pojedzie na zakupy, pójdzie do koleżanki lub coś w tym stylu - oglądanie robi się bardziej przyjemne - kiedy ci ktoś nie skrzeczy na uchem "to musi tka głośno grac? macie problemy ze słuchem?" :)

mogę śmiało powiedzieć, ze pewnie większość tak ma

mi samemu gęba się cieszy i nie śmieje się z Ciebie :)

Miłego oglądania acha, zobacz też Incepcje z Leonardo DiCaprio z 2010 bas już na samym początku (huk morza), Godzillę z 98 z Jean Reno i Matthew Broderick

Adek - wiem, że nie śmiejesz się ze mnie, tylko z sytuacji :) - ja zapomniałem dać ikonki :) - i teraz ty z kolei źle to odebrałeś :)

ale tak - Klipsch 12stka - daje radę i filmy weszły na wyższy poziom - tak bardziej obrazowo

Incepcji jeszcze nie widziałem - jak będę miał okazję - nadrobię

Choć - pamiętam- że najwięcej pracował sub w Gwiezdnych wojnach - 3 części - bitwy w kosmosie to pokaz siły każdego suba :P

Adek - wiem, że nie śmiejesz się ze mnie, tylko z sytuacji :) - ja zapomniałem dać ikonki :) - i teraz ty z kolei źle to odebrałeś :)

nawet nie z sytuacji, po prostu cieszyłem się, że z dobrym skutkiem udało się Cię przekonać. A co najważniejsze, Tobie się podoba.

no pamiętam pamiętam - jak się upierałem, że ja nie chce ścian burzyć, że te 400W to zdecydowanie za mocny na 20m2.

Miałem magnata 250 (teraz gra u ojca) - i do niego się nauczyłem, wystarczał mi. Chciałem odrobinę lepszy, a przede wszystkim nowy - bo stary już sfatygowany wiekiem, porysowany (mały syn zrobił swoje).

jak pisałem "wystarczał" w czasie przeszłym :) - teraz R12stka to najlepszy przyjaciel do kina :P

PS> jestem uparty, ale w granicach rozsądku - i dobrze że zadziałał rozsądek :)

IRON MAN 2 polecam do testu suba:

- scena na torze wyścigowym

-przelot iron mana kolo wierzy kontroli lotów

- bitwa w parku pomiędzy iron man a innymi blaszakami ... itd. :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.